Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un total de 155 centres educatius tindran una hora més d’activitat física

El programa "Esport a l’escola +1h" torna, amb la col·laboració de la conselleria i la Fundació Trinidad Alfonso

Amb la tornada de les classes als centres educatius de la Comunitat Valenciana després de les vacances de nadal, ha tornat també el projecte «Esport a l’Escola +1h», que este 2022 complix la quarta edició.

Es tracta d’una iniciativa l’objectiu de la qual és augmentar el nombre d’hores destinades a l’assignatura d’Educació Física en 3r i 4t de Primària, a més d’impulsar la promoció de la pràctica de l’activitat física i l’esport entre l’alumnat dels centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (Cepafe) de la Comunitat Valenciana.

A esta quarta edició s’han adherit 155 centres educatius, la qual cosa suposa un total de quasi 11.000 escolars que disfrutaran d’una hora més d’Educació Física a la setmana. Per províncies, 17 dels centres són de Castelló, 46 d’Alacant i 92 de la província de València.

Amb 21 federacions

«Esport a l’Escola +1h» s’integra dins de la iniciativa «Comunitat de l’Esport», un projecte desenvolupat conjuntament per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, per a impulsar una sèrie d’accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir la Comunitat Valenciana en una referència de l’esport nacional.

Les federacions esportives valencianes són les encarregades de desenvolupar este projecte en aquells centres escolars que tinguen implementada, dins de la seua programació, una hora més a la setmana (a més de les dues que ja tenen estipulades) d’Educació Física.

En total, enguany en són 21 les federacions que s’han adherit a este programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats (FESA), esgrima, frontenis, hoquei herba, judo, karate, muntanya i escalada, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tenis de taula, tir amb arc, triatló, vela i voleibol.

Totes desenvoluparan nou sessions del seu esport en cada centre amb l’objectiu, d’una banda, que l’alumnat practique un extra d’activitat física i, d’altra banda, que conega i practique altres esports.

Més de 150 contractacions

A més del clar benefici que suposa per als xiquets i xiquetes fer una hora més d’activitat física, este projecte servix també per a oferir una oportunitat laboral als més de 150 tècnics i tècniques de les federacions que hi participen al llarg de tot l’any, apunta al conselleria.

Este projecte té un pressupost de 500.000 euros, sufragat íntegrament per la Fundació Trinidad Alfonso, i serà destinat, d’una banda, al desenvolupament mateix de les sessions i a la contractació de personal tècnic i, d’altra banda, a l’adquisició del material esportiu necessari, detalla Educació.

Cada centre escolar participant rebrà un «pack» de material cada esport que s’impartisca per a fomentar la pràctica d’eixes disciplines entre el seu alumnat, més enllà del programa.

Compartir el artículo

stats