Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Récord de participació en el "Dia de l’esport" amb quasi 1.000 centres

Poden rebre un «pack» de material esportiu o fer que la Fundació Trinidad Alfonso done el seu cost a un projecte d’AECC

El «Dia de l’Esport 2022» ha superat tots els seus registres anteriors i serà el més multitudinari de totes les edicions que celebrades fins ara. Impulsat per la Conselleria d’Educació i Esport junt amb la Fundació Trinidad Alfonso, la iniciativa pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius valencians realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

Enguany, este esdeveniment serà el 6 d’abril i han sigut 970 els centres que han confirmat la seua participació, confirma la conselleria. Esta suposa la xifra més alta de totes les edicions celebrades, ja que se sumen 200 centres més que fa un any, pel que la jornada tornarà a posar de manifest que «la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport», apunten des d’Educació.

Així, prop de 370.000 infants i joves faran un extra d’activitat física este dia i compartiran els valors de l’esport. En esta sisena edició s’han inscrit 156 centres de les comarques de Castelló, 507 de les de València i 307 de les d’Alacant.

Implicació dels municipis

Enguany cal destacar l’enorme implicació d’alguns municipis. Des de la Fundació Trinidad Alfonso i Esport de la Generalitat es va animar a les poblacions a organitzar actes conjunts per a implicar els seus diferents centres. Finalment, enguany seran 23 els municipis que han volgut fer d’este dia una festa per a tot l’alumnat de la localitat.

D’altra banda, a més d’implicar-se en este «Dia de l’Esport», cadascun dels centres pot participar en un concursfent un vídeo sobre esport adaptat amb les activitats realitzades durant el matí del 6 d’abril. Per participar, cada centre educatiu pot rebre un «pack» de material esportiu valorat en 120 euros però, igual que en les últimes edicions, cada col·legi o institut ha pogut triar si rebre el lot o donar el seu valor a una entitat solidària.

L’entitat solidària ha sigut triada, novament, pels centresi ha sigut —amb un 56 % dels vots ha sigut finalment la iniciativa— «Escola Activa», un projecte que du a terme l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de València i que proposa accions flexibles per a donar suport al centre educatiu i guiar-lo en la seua transformació en un entorn més saludable que facilite la pràctica d’activitat física entre les persones més joves.

Compartir el artículo

stats