Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les Trobades d’Escola Valenciana tornen per una "educació diversa"

Crevillent i Rafelbunyol són els primers dels 20 municipis de diferents comarques que des d’esta setmana i fins a juny acullen les «festes per la llengua» després de dos anys

L’Alumnat del CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser interpreta la cançó «Per fer-nos lliures» en la presentació de les Trobades 2022. | M.Á. MONTESINOS

Escola Valenciana torna amb les seues Trobades després de dos anys de ‘pausa’ per la pandèmia. Enguany es reprenen els tallers escolars —amb normalitat i com era habitual— en una vintena de municipis valencians, des de la comarca dels Ports fins al Baix Vinalopó i el Baix Segura.

Elionor Ortolà, Isabel Vázquez, Laura Font i Paulapé. | M.Á. MONTESINOS

Amb el lema «L’escola que en fa lliures», les Trobades s’inauguren ja esta setmana amb els tallers dels centres educatius de Crevillent i Rafellbunyol, per a reivindicar, «la llibertat d’una escola diversa, feminista i coeducadora», va explicar ahir Elionor Ortolà, vicepresidenta d’Escola Valenciana, en un acte a la Nau de València.

Esta nova edició commemora el centenari del naixement de l’escriptor i assagista Joan Fuster. Així, des d’Escola Valenciana recorden que «llibertat és poder parlar, aprendre, treballar, estimar i viure en valencià».

Les d’esta primavera seran les primeres Trobades en pandèmia doncs l’any passat es van dur a terme actes simbòlics —les «Retrobades»—, a més de la plantació de llavors a les escoles, com a metàfora de ‘cultivar’ el valencià.

D’altra banda, enguany Bromera i Escola Valenciana col·laboren amb la campanya «Amb el valencià, fem pinya», que promou l’ús de la llengua amb accions a les xarxes socials.

L’edició de 2022 de les Trobades es va presentar ahir, de la mà d’Ortolà, junt amb Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la UV; Laura Font, presidenta de la Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià (Cappepv); i Paulapé, la il·lustradora del cartell, que recrea infants en diferents escenes de reencontres, abraçades i salutacions.

Així mateix, van acudir representants de les conselleries de Transparència i Educació, així com dels àmbits social, sindical i educatiu. Finalment, la presentació va concloure amb l’actuació de l’alumnat del CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, que va interpretar la cançó de les Trobades 2022, «Per fer-nos lliures», composta per la mestra i cantant Estel Navarro i el músic Edu Altarrib.

Compartir el artículo

stats