Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lliga de debat de la Xarxa Vives: l’IES Jorge Juan de Sagunt guanya per la UJI

El finalista ha sigut un equip de l’IES Benigasló de la Vall d’Uixó i la millor oradora, Sara Maroto

Equip campió de la fase local de la Universitat Jaume I. | LEVANTE-EMV

La Universitat Jaume I (UJI) ja ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2022 de la Xarxa Vives i també té equip guanyador, que se suma als representants de la Universitat de València i de la Politècnica de València.

En esta edició han participat set centres docents del Camp de Morvedre, la Plana Baixa, l’Alt Maestrat i l’Horta: l’IES Jorge Juan de Sagunt (Camp de Morvedre), l’IES Betxí, l’IES Benigasló, l’IES Botànic Cavanilles i l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó (la Plana Baixa), l’IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal (l’Alt Maestrat) i l’IES Tavernes Blanques (l’Horta).

De tots ells, l’equip guanyador ha sigut l’IES Jorge Juan de Sagunt, mentre que s’ha quedat com a finalistal’IES Benigasló de la Vall d’Uixó. A més el jurat ha declarat Sara Maroto Giménez com a millor oradora.

Dels set centres d’esta fase local, han participat nou equips amb un total de 37 alumnes dels diferents instituts, a més d’un docent per cada grup que ha exercit de capità o capitana. A partir del tema proposat per a l’edició d’enguany —«Cal posar límits a la ciència?»—, l’alumnat participant ha hagut de defensar la posició favorable o contrària en els diferents debats entre els equips, que tenen una durada màxima de 32 minuts cadascun.

Ara, l’equip de l’IES Jorge Juan representarà la Universitat Jaume I en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 30 de març a l’1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats catalanes i valencianes. Cal recordar que la competició d’oratòria més important del sud d’Europa recupera enguany el seu format presencial després de l’edició virtual de 2021 a causa de les restriccions per la covid-19.

Esta Lliga de Debat s’adreça a l’alumnat d’entre 15 i 18 anys que curse 4t d’ESO, Batxillerat (i equivalents) o cicles formatius de Formació Professional d’Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions, entre altres.

Compartir el artículo

stats