Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’alumnat descobrix el cicle de l’aigua a través de relats curts

Estudiants de l’IES Benicalap de València han aprés a valorar el patrimoni natural i l’impacte dels humans en ell

Elías Colom i Álex Gironés (esquerra), amb Elisa Valía (centre) i professorat i alumnat. | LEVANTE-EMV

Global Omnium ha entregat els premis de micro relats sobre l’aigua, un certamen emmarcat en el projecte «València la ciutat del Túria», que ha desenvolupat l’IES Benicalap del cap i casal en els seus grups de 1r d’ESO. En total han participat huit classes i 120 estudiants.

La regidora del Cicle de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Elisa Valia, va visitar el centre educatiu la setmana passada i va ha entregar els premis —xecs per a material escolar—, després d’una lctura dels relats guanyadors.

Amb esta activitat l’alumnat ha aprés que el cicle de l’aigua està format per dues parts interrelacionades entre elles: el cicle natural de l’aigua i el cicle urbà de l’aigua. Per això és important conscienciar de la relació de tots dos cicles, apunten des de Global Omnium, explicant que les accions com a usuaris tenen impacte en el medi ambient i d’altra banda posar en valor el patrimoni natural.

D’esta manera, valorant el patrimoni natural i coneixent els impactes que com a usuaris té la gestió de l’aigua urbana, s’ensenya a l’alumnat a ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Les dos sessions que s’impartixen a les aules estn relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, específicament amb l’Objectiu 6 —«Aigua i Sanejament—. A més, també té gran relació amb els objectius 11 —«Ciutats i comunitats sostenibles»—; el 12 —Producció i consum responsables—; el 13 —Acció pel clima—; el 14 —Vida submarina—; i l’Objectiu 15, «Vida i ecosistemes terrestres».

Així, l’alumnat ha aprés que el cicle de l’aigua — tant la part natural com la urbana—, per a posar en valor el patrimoni natural, al mateix temps que es consciencien sobre hàbits de consum més responsables que afavorisquen la sostenibilitat

Compartir el artículo

stats