Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’Associació Esportiva Colpbol promou este esport inclusiu a Grècia

La Universitat d’Atenes acull activitats programades dins de l’Erasmus+

Una de les activitats durant la formació, en l’intercanvi a Grècia. | LEVANTE-EMV

L’Associació Esportiva (AE) Copbol desenvolupa diferents línies per a impulsar el coneixement i pràctica d’este esport educatiu. Entre ells, des de fa anys han pres importància les accions en països estrangers que complementen tot el programa d’activitats que l’associació té en marxa en la Comunitat Valenciana i en altres autonomies d’Espanya.

Participants en les activitats del projectes Erasmus+ Spoert. | LEVANTE-EMV

Una de les singularitats i riqueses més significatives del colpbol és el seu caràcter inclusiu, que ha portat l’associació a desenvolupar diferents iniciatives d’atenció al col·lectiu de persones amb diversitat funcional i, així, iniciar sinergies amb entitats que atenen i treballen amb estes persones. Així l’AE Colpbol treballa i col·labora des de fa 10 anys amb Copava, entitat valenciana que coordina els recursos d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a la Comunitat Valenciana.

Fruit d’esta relaciófonamentada en els valors conjunts i en l’èxit del colpbol en la consecució d’objectius molt diversos amb este col·lectiu de la societat, totes dues entitats es proposaren ampliar la presència del colpbol com a esport que afavorix la cooperació i la inclusió a nivell europeu i apostar per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la pràctica esportiva, recorden des de l’associació.

Esta és l’arrel d’EU-Colpbol, un projecte Erasmus+ Sport, liderat des de València per Copava i l’AE Colpbol i que està implementant el colpbol en quatre països europeus junt amb tres universitats —la d’Atenes (Grècia), Kaunas (Lituània) i Craiova (Rumania)— i diversos organismes d’atenció a persones amb diversitat funcional de varios països europeus.

Fonts de l’associació expliquen que s’estan realitzant tot un ventall de reunions, formacions, estades educatives; a més de l’elaboració de recursos en diferents idiomes, coordinats i supervisats pels tècnics de l’AE Colpbol i que permeten expandir el potencial del colpbol a nivell europeu.

A principi d’abril, Atenes fou escenari de dues jornades d’activitats amb classes de colpbol, formació del professorat i altres professionals de l’ensenyament esportiu, d’actuacions amb persones amb diversitat funcional i les persones que els recolzen i atenen, i amb estudiants de l’àmbit de l’educació física i l’esport.

Tota una experiència que es preveu repetir en els pròxims mesos a Lituània i Romania emmarcada en la projecció a Europa d’este esport valencià que a la Comunitat Valenciana està àmpliament consolidat i forma part del currículum d’educació física tant a Primària com a Secundària.

Compartir el artículo

stats