Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’exposició dels escolars del Cabanyal, ara al Teatre El Musical

La mostra es pot visitar fins el divendres i inclou peces artístiques sobre com els infants veuen el barri

Part dels treballs que ara poden visitar-se al TEM. | M.Á.MONTESINOS

Un total de dos-cents escolars mostren la seua visió del Cabanyal-Canyamelar amb una exposició al Teatre El Musical (TEM) de València. La mostra, que combina relats audiovisuals amb un centenar de peces artístiques, estarà oberta al públic fins al divendres i, abans, ja va passar per la Facultad de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València (UV), institució que col·labora en el projecte.

En els treballs, desenvolupats al CEIP Les Arenes, han col·laborat els col·legis públics Pare Català, Maestro Emilio Luna i Mas d’Escoto, així com nombrosos col·lectius professionals del Cabanyal, inclosos il·lustradors, artistes i associacions de pares i mares.Les tres claus de l’exposició són els relats, l’entorn i la música.

Entre els relats audiovisuals i el centenar de peces artístiques que els visitants poden trobar, destaquen reproduccions d’edificis i llocs singulars; representacions plàstiques de les antigues barraques del Cabanyal-Canyamelar; cases de cartró que representen edificis en estil modernista popular valencià construïts a la vora del Mediterrani; relats visuals de personatges històrics; nines de ganxet realitzades amb les tècniques de l’amigurumi; instruments musicals de diferents cultures o artistes flamencs articulats.

L’exposició és resultat d’un projecte desenvolupat per la Fundació Cotec, en col·laboració amb la UV, i és l’únic de tota la Comunitat Valenciana seleccionat de la convocatòria de 2017, entre 700 propostes.

Des de l’organització expliquen que esta iniciativa va nàixer amb una triple missió: analitzar i mitigar l’impacte de la digitalització a la desigualtat; establir un punt de trobada entre els més joves mitjançant l’ús de les noves tecnologies; i fomentar un millor coneixement de la cultura gitana.

Compartir el artículo

stats