Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El CEIP Magraner es prepara per a presentar la seua òpera a la Valldigna

L’alumnat de 3r de Primària ha creat durant tot el curs una obra que enaltix l’amor familiar

Alumnat de 3r que forma la companyia «Magranes». | LEVANTE-EMV

L’alumnat de 3r de Primària del CEIP Magraner de Tavernes de la Valldigna ja ultima la presentació de la seua òpera, que ha preparat a través de la companyia que han creat: Magranes.

El CEIP Magraner es prepara per a presentar la seua òpera a la Valldigna

Les i els escolars han estat treballant en este projecte junt amb el seu mestre, Benja Garzón, des del primer dia del curs i durant els últims mesos han desenvolupat diverses dinàmiques i reptes. Com explique l’equip de relacions públiques a este diari, enguany han decidit «agrair i fer un xicotet homenatge a les famílies», perquè destaquen que, durant la pandèmia, ha sigut molt important «l’amor que ens han donat els nostres familiars».

Per això, el pròxim 3 de juny, a la Casa de la Cultura, presentaran la seua obra «L’amor familiar» , en dues sessions de matí (11:30 hores) i de vesprada (19:30 hores).

«L’amor familiar» és el resultat del treball que ha fet este curs de l’escola de Tavernes de la Valldigna, sumant-se a un moviment d’innovació educativa conegut com a LÒVA (l’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge).

Es tracta d’una innovació educativa que consistix en què l’alumnat invente de zero —i encarregant-se d’absolutament tot el procés de creació, organització i execució— una producció operística, el que els ajuda a desenvolupar un grapat de destreses a classe.

Com expliquen directament des de la companyia Magranes, «ens vam plantejar el repte de crear des de zero, una producció operística. Vam dissenyar un logotip, crear les samarretes, triar un tema i una tesi, (l’amor familiar) i començarem a elaborar un concepte artístic unificat. Vam iniciar les visites taller de les professions que anàvem a desenvolupar a la nostra òpera i així vam obrir les portes de la nostra classe a professionals externs.

A partir d’ahí, l’alumnat compta que es van repartir les tasques i les professions que hi ha a una producció d’estes característiques. «Ara estem ultimant detalls amb el cartell, les entrades, escenografia, caracterització, assajos musicals i treball actoral ja que sols ens queden dues setmanes per a l’estrena», expliquen a Levante-EMV.

Sorgida arran de la pandèmia, «L’amor familiar» conta la història de Desmanger, el protagonista que viu al planeta Rajonga on, quan es complixen 10 anys, els infants reben un súperpoder. De sobte, arriba la Divoc 91 (Covid-19, escrit al revés) i el protagonista se-n’adonarà de la importància de l’amor familiar per a poder superar totes les adversitats.

Compartir el artículo

stats