Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Col·legi Engeba coordina un Erasmus+ sobre sostenibilitat i cura del medi ambient

El centre concertat de València prepara junt amb AIJU i altres socis europeus un banc de recursos lliures

Alumnat del col·legi de València, al pati de l’escola. | LEVANTE-EMV

El Col·legi Engeba de València està coordinant el projecte Erasmus+ KA201 «WeRtheWorld», en el qual treballa juntament amb l’Institut Tecnològic alacantí AIJU i tres centres educatius de Portugal, Itàlia i Eslovènia per aconseguir que les escoles siguen llocs sostenibles.

Els resultats del projecte es veuran reflectits en l’elaboració de dos productes intel·lectuals, a manera de banc lliure de recursos a la disposició de tot el professorat que desitge emprar-los a les seues aules. El primer producte es tracta d’una guia didàctica amb un total de quaranta activitats pràctiques que desenvolupen qüestions com el reciclatge, la utilització justa de recursos naturals, la cura de la flora i la fauna i la conscienciació sobre la cura del medi ambient, expliquen des del centre concertat.

El segon producte intel·lectual dut a terme en el projecte es tracta d’una plataforma ludificada amb vint activitats interactives en forma de videojocs programats en Escratx, que l’alumnat treballarà també dins de les aules.

Consciència ecològica

Per això, al llarg dels dos anys de duració del projecte, estes activitats educatives s’aniran incorporant progressivament en el currículum educatiu dels últims nivells de Primària, potenciant així la creació d’una consciència ecològica entre l’alumnat. Cal dir que les activitats són desenvolupades en llengua anglesa, apunta el centre educatiu.

Alguns exemples de les activitats dutes a terme durant este curs al col·legi de València són la plantació d’un hort urbà al pati del centre; la investigació sobre fenòmens com el canvi climàtic a través de la creació d’un «telenotícies» que es pot visualitzar en el canal de Youtube del projecte (Werworld Project); la construcció de mobiliari mitjançant el reciclatge de materials i l’elaboració de menús saludables i sostenibles.

Esta primavera, els participants del projecte han realitzat la tercera trobada transnacional que, en esta ocasió, ha tingut lloc en Buccinasco, Milà (Itàlia). A més d’AIJU i Engeba, la resta de socis d’este Erasmus+ són l’Agrupamento de Escolas de Portela e Moscavide (Portugal), l’Instituto Compresivo Statale Padre Pino Puglisi (Italia), i Vzgojno-Izobrazevalni Zavod Osnovna Sola Rogatec.

Compartir el artículo

stats