Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Més de 90.000 escolars valencians han participat en els premis Sambori

El certamen d’enguany ha apostat pel lema «L’escola que ens fa lliures», el mateix que les Trobades, en defensa d’una educació en la diversitat

Més de 90.000 escolars valencians han participat en els premis Sambori | JESÚS PRATS I PRATS

Més de 90.000 xiquetes i xiquets valencians han participat enguany als premis de relats Sambori. La Fundació Sambori va celebrar el passat dissabte l’acte de lliurament dels guardons de la final del 24é Concurs de Literatura en Valencià i el 19é Concurs Universitari de Narrativa Curta a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, a Burjassot.

L’acte —conduït per Marian Villaescusa— va començar amb música, oferida per l’Associació Llorca de Música Tradicional, i també va comptar amb l’actuació de Miquel Mateu, amb l’espectacle El pollastret Superstar.

La presidenta de la fundació Sambori, Laura Font, va reivindicar l’escriptor i assagista Joan Fuster en el centenari del seu naixement. «Com deia Fuster, ‘Ningú s’ha d’enganyar: dir bon dia ja és fer literatura’ i vosaltres amb les vostres històries heu aconseguit que el nostre Premi Sambori siga la llavor que fa créixer la nostra llengua, ben viva i arrelada a l’escola».

Els premis enguany han apostat pel mateix lema que les Trobades, «L’escola que ens fa lliures», «perquè volem una escola on totes les ètnies, les diferents identitats de sexe, les diferents capacitats i competències tinguen cabuda, una escola que ha de ser diversa, feminista i coeducadora».

El Premi Empar Granell a la millor proposta pedagògica en la modalitat d’aula ha sigut per a M. Cristina Igual i Marisol Carreguí, del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó; i el Premi Vicent Marçà a la participació comarcal a la Cappepv de l ’Horta-València.

Més de 90.000 escolars valencians han participat en els premis Sambori

En Batxillerat i FP ha sigut reconegut Max Soria (IES Clot del Moro, Sagunt); en primer cicle d’ESO, Alejandro Pastor (IES El Puig); Guillem Sanchis (IES Lluís Vives, València) al segon cicle; i en la modalitat col·lectiva, el CEE Tomàs Llàcer d’Alcoi.

Tanmateix, en els diferents cicles de Primària van destacar els treballs dels alumnes Mariam El Fariati (CEIP Montdúver de Gandia), Ulises Tamarit (CEIP Jaume I, Puçol); i Manuel García Pascual (CEIP Lluís de Santàngel, el Saler).

També han sigut reconeguts els següents centres, en diferents categories: CRA Palància-Espadà (Navajas); CEIP Divina Aurora (Tavernes de la Valldigna); CEIP Crist de la Pau d’Alacant, CEIP Félix Rodríguez de la Fuente, Manises, CEIP Sant Miquel de Llíria y CEIP Martínez Valls d’Ontinyent.

Els premis de la fase final s’entregaren en la Facultat de Farmàcia de la UV, amb un espectacle per als més menuts.

F

Compartir el artículo

stats