Més de 1.700 escolars pinten en el concurs de dibuix de Confucio i la ruta de la seda

El certamen, organitzat per l’institut de la UV i en col·laboració amb El Corte Inglés, registra un nou rècord de participació entre els centres de València

Membres del jurat, Vicente Andreu, Pau Pérez Rico i les premiades i premiats.

Membres del jurat, Vicente Andreu, Pau Pérez Rico i les premiades i premiats. / Levante-EMV

Aula

El jurat del 7é Concurs de Dibuix «Confucio arriba a València per la Ruta de la Seda» ha entregat recentment els premis de l’edició de 2022. Enguany s’ha batut, de nou, el rècord de participació perquè es van enviar un total de 1.177 originals d’una dotzena de centres escolars de la província de València. Este esdeveniment l’organitza des de 2016 l’Institut Confucio de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb El Corte Inglés, i vincula a València amb la Xina a través d’un relat sobre el pensador Confucio i la Ruta de la Seda.

Representants dels centres que han sigut reconeguts per la seua alta participació. | LEVANTE-EMV

Representants dels centres que han sigut reconeguts per la seua alta participació. | LEVANTE-EMV / aula. valència

A més dels huit escolars premiats, —un per curs des de 1r de Primària fins a 2n de Secundària—, també s’han concedit dos accèssits més per la qualitat dels treballs. Així mateix, els centres educatius han rebut quatre distincions pel seu major interés i alta participació en el concurs. Els centres distingits han sigut: Iale (l’Eliana), Immaculado Corazón de María (València), IES Joan Fuster (Sueca), i La Purísima (Torrent).

El director de l‘ICUV, Vicente Andreu, agraïx especialment al professorat de tots els centres el seu treball i destacat l’alta participació una vegada més. "Enguany, en el qual celebrem el 15é aniversari de la nostra fundació —de l’institut—, hem batut el rècord i superat amb escreix el miler de dibuixos, la qual cosa dona una idea de l’interés que existix entre la comunitat educativa per conéixer més sobre la llengua, la cultura i la societat xineses en general".

"Amb esta iniciativa artística, l’Institut Confucio establix espais comuns de diàleg cultural entre totes dues societats, la xinesa i la valenciana, que ja funcionen des de fa molt temps", apunta. En 2022, el jurat ha estat integrat per Fina Doménech, especialista en cultura xinesa i mercats turístics asiàtics; Adan Liu, mestre de cal·ligrafia i especialista en pintura xinesa; Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació d’El Corte Inglés; la sinòloga de l’ICUV, Ángela Yélamos; i les professores xineses del mateix centre, Liao Ye i Song Yuchan.

Els premis es van entregar a l’alumnat seleccionat el dimarts 29 de novembre en la Sala d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV.

Suscríbete para seguir leyendo