Comença l’època de l’aparellament dels taurons grisos

Taurons grisos en l’Oceanogràfic.

Taurons grisos en l’Oceanogràfic. / Levante-EMV

M.B.B.

Igual que succeïx en el medi natural, els visitants que s’acosten estes setmanes a l’Oceanogràfic, podran contemplar un ritual d’aparellament molt peculiar i que poques vegades es pot veure en un aquari: es tracta del festeig dels taurons grisos (Carcharinus pumbleus) que té lloc entre els mesos de desembre a març.

En temps de zel, els mascles i les femelles mengen menys de l’habitual, ja que estan totalment concentrats en la reproducció. El mascle és sempre més xicotet que la femella, a la qual perseguix ràpida i constantment fins que aconseguix la seua comesa. Durant el procés, el mascle mossega a la femella en diverses zones del seu cos, amb moviments ràpids per a estimular la còpula i per a subjectar-la durant l’aparellament.

Això li provoca ferides, mossegades i rascades a la femella; lesions que es recuperen de manera ràpida i amb total normalitat, ja que la seua pell és més gruixuda que la del mascle i està preparada per a això.

Segons expliquen des de l’Oceanogràfic, una de les formes més visibles de diferenciar als mascles de les femelles és que els primers presenten una modificació en les aletes pelvianes. Són dos cilindres anomenats «pterigopodios» que fan la funció de penis.

Durant la còpula, el mascle empra un dels seus dos «pterigopodios» per a introduir-lo en l’obertura genital de la femella, anomenada «claveguera».

Suscríbete para seguir leyendo