L’IES Misteri d’Elx guanya la final de la Lliga de Debat

L’IES Almenara és subcampió i la millor alumna, Martina Terés López

Rubén Trenzano amb l’equip guanyador i el seu professorat.

Rubén Trenzano amb l’equip guanyador i el seu professorat. / LEVANTE-EMV

Durant tres dies, la Universitat de València (UV) ha acollit la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, una competició de dialèctica i oratòria que va ajuntar els 15 equips finalistes de les fases prèvies celebrades diferents universitats valencianes, catalanes i d’Andorra.

Després de tres dies intensos de debats en torn al tema «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?», l’equip de l’IES Misteri d’Elx (representant de la Universitat Miguel Hernández), va guanyar la competició, mentre que l’IES Almenara (de la Universitat Jaume I), va ser el subcampió. A més, cal destacar el treball de Martina Terés López, de l’escola Creixen Terrassa (centre representant de la Universitat Autònoma de Barcelona), que va ser destacada com a millor oradora de la competició.

Enguany, la final de la Lliga de Debat se va celebrar a València, del 22 al 24 de març, i va reunir un centenar d’alumnes de 15 centres escolars. La competició preten potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza la llengua pròpia. La fase final és la culminació de diferents fases celebrades durant el curs i, en l’edició de 2023, han participat un total de 5.000 estudiants de 196 centres d’ensenyament.

A la final, a més dels centres d’Elx i d’Almenara, altres representants valencians van ser els IES Pere Boïl de Manises, Luis García Berlanga de Sant Joan d’Alacant. Els altres eren de Lleida, Ginàs del Vallés, Amposta, Sant Frutós de Bages, Calella, Andorra la Vella, Terrassa, Barcelona i Figueres.

Suscríbete para seguir leyendo