Cursos de l'Oceanogràfic: els secrets dels animals, a l’abast de tothom

L’aquari de València reprén les seues formacions, aptes per a professorat de Secundària i Batxillerat

La primera començarà el 30 de gener, amb les classes sobre aus aquàtiques i marines

Pingüinos "juanito".

Pingüinos "juanito". / L-EMV

Ja estan disponibles les dates dels pròxims cursos d’iniciació a la biologia marina que es realitzaran en l’Oceanogràfic durant este any. Uns cursos que estan dirigits a persones interessades en augmentar els seus coneixements sobre la cura i el manteniment dels animals que habiten l’Oceanogràfic, impartits per biòlegs, cuidadors, veterinaris i investigadors, amb l’objectiu principal d’aportar no sols coneixement sinó la pròpia experiència dels professionals.

L’èxit en la demanda dels cursos proposats en edicions passades i les valoracions positives per part de l’alumnat participant, comporta una nova proposta d’«Els cursos del Oceanogràfic» amb ampliació de novetats. Entre alters professionals, els cursos són adequats al professorat d’escoles i instituts, ja que s’adapten a part dels seus continguts, sobretot en l’etapa de Secundària i Batxillerat.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Aiguamolls, l’Oceanogràfic ha organitzat del dimarts 30 de gener al divendres 2 de febrer el curs «Maneig, manteniment i conservació d’aus aquàtiques i marines».

Es tracta d’un curs de 16 hores que ve a ampliar l’oferta de cursos que es realitza en l’Oceanogràfic al llarg de l’any, que inclouen, també, formació sobre tortugues, mamífers marins, corals i aquaris, meduses i taurons.

Pingüí a l'Antàrtic de l'Oceanogràfic.

Pingüí a l'Antàrtic de l'Oceanogràfic. / L-EMV

En concret, este curs pretén aprofundir en aspectes genèrics i específics de les aus aquàtiques i marines, utilitzant l’Oceanogràfic com un recurs únic, que permet transmetre continguts de comportament, maneig i cura al medi controlat, així com fomentar actituds de respecte cap a estos animals i el seu entorn.

El contingut del curs és molt complet i alterna les sessions teòriques amb sessions pràctiques. Per a les sessions teòriques, s’utilitzaran recursos audiovisuals i dinàmiques participatives en una aula a càrrec de diferents professionals de l’Oceanogràfic, que parlaran de diferents temes, com les adaptacions de les aus al medi aquàtic, la reproducció o la medicina preventiva en aus aquàtiques i marines.

Pràctiques amb els cuidadors

Les sessions pràctiques es realitzaran en les diferents instal·lacions de l’Oceanogràfic, on els cuidadors explicaran aspectes sobre alimentació i cures de les espècies. Observar al costat dels cuidadors d’estes aus les seues diferents tasques, permetrà als assistents al curs conéixer i entendre la cura i el manteniment necessaris en les aus aquàtiques i marines en un entorn controlat com el Oceanogràfic.

Finalment, el divendres 2 de febrer, es realitzarà una eixida a la Marjal dels Moros, un aiguamoll situat entre les poblacions de Puçol i Sagunt, que alberga una gran quantitat i varietat d’aus aquàtiques.; en estar situada prop de la costa, també es poden observar aus marines.

En esta excursió s’identificaran les diferents espècies que s’observen i es comentaran les seues característiques. Així, l’alumnat podrà completar la informació obtinguda al llarg de les sessions teòriques i pràctiques de la formació.

Tracking Pixel Contents