Proa: l'escola d'estiu de l'Oceanogràfic per a adolescents

Una de les activitats.

Una de les activitats. / Levante-EMV

Levante-EMV

L’estiu està a punt de començar, i amb ell arriba una oportunitat per als adolescents interessats a explorar el món marí i contribuir a la seua protecció. La segona edició de l’Escola d’Estiu «Proa» de l’Oceanogràfic es presenta com una travessia única cap a l’aprenentatge i l’acció en favor dels oceans.

Dirigida a estudiants de 1r a 4t d’ESO, amb edats compreses entre els 13 i els 16 anys, aquesta experiència intensiva es desenvoluparà en dos torns d’una setmana cadascun, de l’1 al 12 de juliol, amb activitats divulgatives i educatives.

Els participants tindran l’oportunitat de submergir-se en el coneixement dels ecosistemes marins i aprendre les estratègies pràctiques més importants per a mitigar el canvi climàtic. La programació de l’Escola d’Estiu de l'Oceanogràfic s’ha dissenyat meticulosament per a oferir una àmplia gamma de tallers tant dins com fora de l’aquari.

Des d’explorar els esculls de coral tropicals fins a endinsar-se en les gelades aigües de l’Àrtic, els joves exploradors tindran l’oportunitat de conéixer de prop la diversitat i la fragilitat de les nostres mars i oceans.

Una setmana immersiva

Els tallers educatius, dirigits per l’equip d’Educació de l’Oceanogràfic, oferiran als participants l’oportunitat de presenciar l’alimentació en viu d’espècies emblemàtiques com les tortugues marines, les gegants i els taurons. A més, s’exploraran les àrees de conservació i recuperació d’animals de la mar, brindant una visió detallada dels esforços dedicats a protegir la vida marina.

Tanmateix, els estudiants tindran l’oportunitat d’estar amb els cuidadors de l’Oceanogràfic i participar en una sessió científica amb els dofins, supervisada per experts en benestar animal. Esta trobada proporcionarà una visió privilegiada de la comunicació entre estos animals i la importància de la seua conservació.

Per a una immersió encara més completa, també tindran l’oportunitat d’experimentar el cinema 4D més gran d’Espanya, on els efectes sensorials transportaran als espectadors directament al món submarí.

Un dels túnels de l'Oceanogràfic.

Un dels túnels de l'Oceanogràfic. / Levante-EMV

La setmana culminarà el divendres amb una jornada d’activitats nàutiques en les «Escoles de la Mar» de Borriana, de la Conselleria d’Educació, en les quals els participants podran gaudir d’una àmplia gama de sessions aquàtiques sota la supervisió de professionals qualificats.

Entre les activitats previstes per a este dia s’ha programat la solta d’una tortuga marina recuperada en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) de la Mar de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Este esdeveniment tindrà lloc en la platja de Borriana, on els participants podran posar-li un nom a la tortuga abans de retornar-la a l’oceà, simbolitzant així el seu compromís amb la conservació marina. Les inscripcions per a esta experiència ja estan disponibles en la web de l’Oceanogràfic, oferint als adolescents l’oportunitat de formar part d’una travessia inoblidable cap al coneixement i la protecció dels nostres oceans