La UPV es convertix en epicentre del diàleg entre l’art i l’educació
El campus de Vera acull del 15 al 17 de gener les jornades «Art i escola», promogudes pel Consorci de Museus i dins dels programes Planea i Permea
M. B.
El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), Planea Red de Arte y Escuela i el departament d'escultura de la Universitat Politècnica de València promouen les primeres jornades sobre la presència de l’art en el sistema educatiu actual. Del 15 al 17 de gener se celebrarà «Art i escola. Quin art per a quina educació?», en l’Auditori Alfons Roig i la Mediateca de la Facultat de Belles Arts del Campus de Vera de la UPV. Hi haurà conferències, taules col·loqui i tallers.
Estes trobades formen part de Permea, que habitualment treboballa al Centre del Carme i és el node valencià del programa Planea, impulsat per la Fundació Daniel i Nina Carasso, que pretenen donar veu a una sèrie de professionals de l’art i de l’escola, que treballen juntament amb l’objectiu d’analitzar els diversos enfocaments que donen forma a les relacions entre contextos artístics i educatius i conéixer propostes innovadores.
Les jornades tractaran la importància de les pràctiques artístiques en els processos formatius de la infància i l’adolescència, amb la finalitat de destacar el seu paper transversal en l’aprenentatge i enfortir la seua presència en el sistema educatiu.
El director-gerent del CMCV, Nicolás Bugeda, destaca que «un dels fins fundacionals del Consorci de Museus és impulsar el coneixement i la difusió didàctica de l’art valencià, així com les pràctiques artístiques com a ferramenta d’aprenentatge en els centres educatius. Este és el sentiment de la celebració de les primeres jornades que fusionen art i escola».
Durant totes les jornades s’abordaran els temes de l’educació artística del present, les pràctiques d’artistes com a ferramenta transversal en l’escola, les residències en centres educatius i la mediació cultural en contextos educatius.
Participen, entre altres, Clara Boj, doctora en Belles Arts i coordinadora de la Red Planea; Andrea de Pascual, coordinadora del col·lectiu d’art i educació Pedagogías Invisibles; i Pedro Jiménez, de la cooperativa de mediació, educació i art ZEMOS98; mentre que Sara Álvarez, Carmelo José Gabaldón i Diego Díaz seran els responsables d’alguns dels tallers.
Esta acció formativa està dirigida a estudiants i professionals de l’art, mediadors, docents i gestors culturals. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia en la web de la UPV.
- Gana el bote de Pasapalabra y marca un nuevo récord en el programa
- Buscan a una mujer desaparecida en Catarroja
- Manu vence en Pasapalabra y supera al histórico ganador del bote Óscar Díaz
- Sorpresa en Pasapalabra: Pospone su participación tras quedarse embarazada
- Hacíamos nuestras necesidades en bolsas porque no teníamos agua
- El ayuntamiento expropiará las cuatro 'covetes' de los Santos Juanes que bloquean la rehabilitación
- Los vecinos explotan contra los 24 apartamentos turísticos de Safranar: 'Están reventando la fachada
- Revelación sorpresa de Rosa en Pasapalabra: "Feliz con lo que venga