L’Oceanogràfic de València consciencia sobre la protecció dels cavallets marins

Cavallet marí.

Cavallet marí. / Levante-EMV

Levante-EMV

València

L‘Oceanogràfic de València, dins del seu cicle anual de formació, impartirà un curs especialitzat en la protecció dels cavallets marins. La iniciativa, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de març, cerca sensibilitzar sobre la situació crítica d’estos animals i aprofundir en la seua biologia i conservació.

El programa combina un enfocament teòric amb un altre pràctic, amb conferències impartides per biòlegs marins experts i visites guiades a àrees restringides de l’aquari. A més, els participants podran accedir a la zona de reproducció i a les instal·lacions tècniques de l'Oceanogràfic (Cacsa GVA).

El curs està dirigit al públic general, amb opcions de participació tant presencial com en línia. A través d’esta formació, els assistents adquiriran coneixements fonamentals sobre la biologia dels cavallets marins i les amenaces a les quals s’enfronten, com la degradació del seu hàbitat, la pesca accidental i el comerç il·legal.

Compromís amb la conservació

Els cavallets marins es troben entre les espècies marines més amenaçades, segons la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN). En este context, l’Oceanogràfic i la seua fundació col·laboren activament amb la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana i les confraries de pescadors en el rescat i recuperació d’exemplars trobats en la costa, amb l’objectiu de retornar-los al seu hàbitat natural en les millors condicions possibles.

Pròxim curs sobre mamífers marins

Com a tancament del cicle formatiu 2024-25, l’Oceanogràfic impartirà un curs sobre mamífers marins del 15 al 19 d’abril. Esta formació, orientada a qualsevol persona interessada en la conservació de la fauna marina, abordarà la biologia i el benestar d’espècies com belugues, dofins, foques i lleons marins.

El programa inclourà sessions tècniques sobre el manteniment d’estos animals en entorns controlats, així com sobre les seues principals patologies i els procediments veterinaris aplicats per a la seua cura. Igual que el curs de cavallets marins, s’oferirà en modalitat en línia i presencial.

Amb estes iniciatives, l’Oceanogràfic de València reforça el seu compromís amb l’educació ambiental i la protecció de la biodiversitat marina, acostant al públic el coneixement científic i fomentant la participació en la conservació dels ecosistemes aquàtics.

Tracking Pixel Contents