Mig centenar de docents reivindiquen una educació per al bé comú

El Jardí Botànic va acollir una jornada per a reflexionar sobre com introduir a les aules un nou enfocament educatiu de l’economia

Alguns dels ponents de les jornades.

Alguns dels ponents de les jornades. / Levante-EMV

Mig centenar de docents de diferents parts de la Comunitat Valenciana es van reunir a l’auditori del Jardí Botànic de la Universitat de València per a reflexionar sobre com introduir a les aules d’FP, ESO i Batxillerat un enfocament educatiu, i en concret de l’economia, orientat a beneficiar al bé comú, a l’entorn, i que vaja més enllà de la productivitat i el lucre empresarial.

Va ser en el marc de les II Jornades «Sostenibilitat i Economia del Bé Comú en Formació Professional. Cooperant per un entorn d’aprenentatge reflexiu, crític i transformador». La trobada, celebrada el dissabte, va representar el tancament de la sisena edició del programa educatiu «Futuro Sostenible», organitzat per la Fundació Novessendes, amb la col·laboració de l’Associació Valenciana de l’EBC, i finançat per la Generalitat Valenciana.

Futur Sostenible conforma una estratègia que es treballa en centres públics des de fa anys, en els diferents nivells educatius, per a introduir l’enfocament de l’Economia del Bé Comú des de les bases, a través de metodologies pràctiques com el Treball per Projectes i l’Aprenentatge-Servei. Es tracta d’inculcar «un paradigma que planteja l’economia d’una forma humana, sostenible i justa, i una alternativa al model actual», diuen des de l’organització. 

Tracking Pixel Contents