Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 16
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  A propòsit de Grècia

  És sabut que en la selva la història la conta el lleó ja que per alguna raó és el “rei” En altres paraules, aleshores, i respecte a la “tràgala” que la UE (d'Alemanya) ha imposat al govern grec encapçalat per SYRIZA, el més fàcil és posar a caldo l’estratègia negociadora portada a cap per Alexis Tsipras negant-li el pa i la sal, obviant tot l’esforç que aquesta coalició d’esquerres ha fet per recuperar la dignitat democràtica del poble grec, quan la responsabilitat d’aquest mal acord és de la mateixa UE per no tindre previst mecanisme de “rescat” econòmic per als països amb crisi, com per exemple sí té els EUA (algú m’apunta que aquesta circumstància és conseqüència de la falta d’unitat política)

  Per altra banda, si la història econòmica ensenya alguna cosa, és que els estats sempre han pagat el seu deute (a llarg termini) amb creixement i inflació (una altra possibilitat pot ser decidit no pagar, com per exemple han fet recentment Argentina, Islàndia i, en altres temps, Espanya, i que se sàpiga no per això els “mercats” han deixat de prestar-los recursos) Per tant, amb la qüestió grega no estem en un punt i a part sinó en un punt i seguit. La història continuarà per una raó tan senzilla com que Grècia no pot pagar amb els recursos que genera el deute que va acumulant i expulsar-la de la UE, almenys jo ho crec, no va a poder fer-se perquè els tractats no ho permeten i, sobretot, perquè els EUA no va a deixar que Grècia caiga en l’òrbita russa. La seua situació geo-estratègica en massa important per deixar-la “caure”

  Però clar, Merkel (i Hollande) no pot públicament admetre l’anterior, és a dir, que els bancs alemanys (i francesos) no van a cobrar, per qüestions d’indole de política interna. En altres paraules, els interessos nacionals dels països forts de la UE (la resta fan simplement un seguidisme vergonyant) s’està imposant per damunt dels interessos globals de la construcció de la UE.

  Per últim, pensen que contents es posarien tots els partits d’extrema dreta europeus, així com tots els partits anomenats euro-escèptics, si un dia Alemanya decideix expulsar a Grècia!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook