Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 08
  Agosto
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Afirmacions (dels empresaris) dogmàtiques i interessades !

  Relacionat amb el sector públic és molt habitual escoltar afirmacions totalment gratuïtes ja que es fan sense aportar cap detall empíric com que el sector privat és mes eficient que el públic o, com fa poc ha dit un empresari, a Espanya sobren funcionaris.

  Aquestos dos afirmacions s'han fet tantes vegades i des de tants púlpits interessats que s’han convertit en dogmes que no cal demostrar per aquells que les diuen. Per tant, és tasca hercúlia intentar, no ja desmuntar-les, el qual resultaria fàcil ja que aquells que fan aquestes afirmacions, com ja he comentat, no aporten mai cap estudi o mesura objectiva, sinó inclús és impossible intentar introduir un poc de racionalitat en el debat.
  Llavors, renuncie a fer-ho. Però, açò no vol dir, que les accepte i no les batalle, tot al contrari. En aquest sentit, no cal perdre de vista que quan un empresari, o un membre de la secta neoliberal, diu que sobren funcionaris no està fent una contribució positiva a la defensa de l'interés general sinó el que realment està fent és un atac en tota regla al moviment obrer espanyol, ja que si hi ha alguna cosa certa és que els treballadors de les administracions públiques hui poden, per les seues condicions de treball aconseguides després de moltes hores de lluita i de negociació, ser l’avantguarda d'aquest moviment obrer, oposant-se als retrocessos que els empresaris i la dreta, amb la seua majoria absoluta, volen imposar.
  En aquest sentit, els empresaris el que volen, clarament, és igualar les condicions de treball no per dalt, és a dir, per les avantatges aconseguides pels treballadors públics, sinó al contrari, igualar per baix, açò és, estendre a tots els treballadors les condicions tant perjudicials que han aconseguit amb la contrareforma laboral aprovada del PP. En definitiva, el que aspiren és a dictar ells les condicions laborals als treballadors, sense mes control que la seua voluntat, justificada per raons de “competitivitat”
  Per altra banda, simplement apuntar allò que tantes vegades s'ha dit respecte a aquesta afirmació que “sobren funcionaris”. Mai tenen la suficient valentia per a concretar de quins col·lectius estan parlant. Mai especifiquen si sobren metges, mestres, professors universitaris, jutges, bombers, policies, soldats, ATS, economistes, advocats, ... mai ho fan, perquè l’afirmació es simplement falsa d’arrel.
  Per últim, jo sí ho dic, a Espanya, i al País Valencià molt en particular, sí sobren empresaris paniaiguats del poder polític de torn i que front a una crisi tant forta com l'actual que en cap cas ha segut el sector públic el causant de la mateixa, falten empresaris que, en lloc d'intentar traure rasquit de la situació i de forma totalment covard convertir la situació en un “berenar de negres”, aportar solucions fonamentades en la solidaritat i no en l'egoisme individual sacralitzat pel “mercat”

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook