Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 05
  Mayo
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Carina Ramírez. Una tragèdia real

  Quan aquest escrit es publique, Carina Ramírez ja estarà empresonada complint una pena d’un any per haver robat ferralla venuda per 30 euros, encara que valorada en la instrucció judicial en 900 euros. En tot cas, una bagatel·la comparada amb els guanys que obtindran els narcotraficants deixats lliures per haver-hi Espanya modificat substancialment la llei de Justícia Universal o comparada amb la gran estafa de la venda de preferents o amb en els 49.258 milions (Àngel Laborda) d’euros colgats a fons perdut en les caixes d’estalvis conseqüència del presumpte saqueig que alguns membres dels consells d’administració de les mateixes feren i que, aleshores, passegen tranquil·lament pel carrer o inclòs ocupen, com Rodrigo Rato, diversos consells d’administració.
  Però, qui es Carina Ramírez? Si recorden la cadena de TV Cuatro tenia un programa anomenat “21 dias” encapçalat per Samanta Villar. Doncs bé, un d’aquests programes es desenrotllà en el poblat de barraques anomenat “El Vacíe”, que té el mèrit de ser el més antic d’Europa, sent un conjunt, pel que he pogut saber, de totes les misèries imaginables i, on la família Ramírez d'ètnia gitana, els acollí. D’acord amb el plantejament del programa que, naturalment, volia demostrar com es malvivia en aquest “barranqueral”, una nit d’abril de 2009 Carina Ramírez eixí a “furtar” ferralla que era el mig en què per aquell temps li servia a la seua família per subsistir. Posteriorment, fou detinguda, jutjada i condemnada. En el procediment judicial es va absoldre a la periodista però sense que aquesta defenguera a les dues dones que va utilitzar en el programa, que sí que foren imputades, segons denuncia la companya teatral d’integració Atalaya-TNT.
  A ares de hui, Carina Ramírez, amb tres fills, ja no es dedica a furtar ferralla per poder subsistir sinó que és una actriu que recorre el pobles representant l’obra de Federico Garcia Lorca “Bernarda Alba” amb la companyia de teatre d’integració Atalaya-TNT i, amb el salari que trau, intenta criar i donar una educació, a la que ella no va poder accedir, als seus tres fills.
  En tot cas, i a pesar que aquesta experiència ha rebut 8 premis, entre ells el de Comunitat Gitana Europea així com posada com exemple d’inclusió per la Comissió de Justícia Europea, a Carina Ramírez el Consell de Ministres li denegà l’indult - evidentment, no degué acudir al despatx del fill del Ministre de Justícia, i perdonen la demagògia - i, en aquests moments, sols aspira a què li concedeixen el tercer grau. Malgrat tot, segons les informacions conegudes, el dia 12 d'abril, Dia Mundial del Poble Gitano, Carina Ramírez el passarà en la presó, tot i que no ha tornat a delinquir, a pesar de la situació de pobresa extrema en què viu la seua família.
  Moltes interrogants ens planteja una legalitat que s’alluna del concepte de justícia al empresonar a una persona, que pel sabut, és un exemple de superació i rehabilitació personal, que al capdavall és el manament constitucional que com a funció té l’empresonament!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook