Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 26
  Mayo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Cavallers, estem en una autèntica "guerra" !!!

  No sé si apleguem a entendre o percebre que el què ens està passant és que estem en una autèntica “guerra”. Una “guerra” que ve de lluny. Que començà a finals de la dècada dels anys vuitanta del passat segle amb els governs de Reagan als EUA i de Margaret Thatcher al Regne Unit, aprofitant la caiguda del Mur de Berlin. Una “guerra” dels representants de capital financer per fer-se amb el control econòmic i polític del països amb la fi de posar els seus criteris i les seues condicions a la gestió pública. Una “guerra” contra els drets del ciutadans en general però molt en concret contra els drets dels treballadors ja que aquestos han perdut, amb la caiguda dels mal anomenats règims comunistes, un dic de contenció que els protegia front a les vel·leïtats totalitaris de la secta neoliberal.

  Caigut aquest dic, començà aquesta “guerra” en la que el què ens estem jugant ja no és tant sols la pèrdua dels drets politics, socials i econòmics que tant durament s'han aconseguit, sinó que és una “guerra” per la nostra pròpia supervivència com a ciutadans lliures ja que el què volen és convertir-nos en clients d'uns “mercats” monopolitzats per unes poques corporacions financeres que ens abastiran, previ pagament, per descomptat, de tot allò que ells creguem que anem a necessitar per a produir. Com haurem deixat de ser ciutadans i ens haurem convertit en "clients" sols tindrem dret a omplir la fulla de reclamacions que ells mateixa resoldran!
  Evidentment, ofuscats com estem amb tanta misèria política, social i econòmica que ens rodeja no som capaços d’aplegar, ni tant sols imaginar, cap on volen portar el destí dels pobles. No som capaços de veure més enllà de tots els entrebancs que el dia a dia ens presenta. Com moltes vegades s’ha dit, no som capaços de veure més enllà d’on aplega la mirada del campanar.
  Però, “ells” sí que saben el què volen, tenen el mitjos i les forces suficients per a conquistar-ho! De moment, ja han aconseguit buidar de tot contingut la gran conquesta que per als ciutadans i pobles va ser el reconeixement de la sobirania popular com a font de tots els poders sobre on es construeixen les societats lliures. Hui la voluntat dels ciutadans ha quedat buidada de tot contingut ja que els “camins” per on tenen que transitar els pobles no els decideixen aquestos mitjançat l’elecció dels òrgans de decisió política, sinó que es decideixen des dels consells d’administració de les corporacions financeres, o com agrada dir, ho decidixen els “mercats” que no tenen cap legitimació democràtica!
  Per tant, el primer objectiu no pot ser altre que negar-se a obeir cap decisió de cap institució o centre de poder públic o privat que no tinga legitimació democràtica directa ciutadana!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook