Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 07
  Enero
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  "Colp d'estat" de la banca en la Justícia

  Si algú pensava que la banca anava a quedar-se quieta front a la gran estafa de les “preferents” (cal recordar que aquesta és sols una de les tantes que en aquestos últims anys s'han produït al sector financer espanyol) estava molt equivocat. Ací el que no corre vola i, mentres, molts treballadors desesperats ja no s'apunten ni a les llistes de l'INEM (o al SERVEF, ací al País Valencià) els banquers van prenent posicions “per a que tot canvie per a que no canvie res”!
  Vegen si no! El dia 29 de novembre, el Ple del Consell General del Poder Judicial (màxim òrgan de govern de la justícia espanyola) la majoria conservadora, a proposta de Convergéncia i Unió, acordà el nomenament de l'advocat Sebastián Sastre Papiol com a nou magistrat de la Sala Civil del Tribunal Suprem, front al catedràtic Pablo Salvador Coderch a pesar que, objectivament, aquest tenia un currículum superior per ser una autoritat en dret administratiu i especialitzat en responsabilitat civil (per cert, aquest nomenament ha segut totalment silenciat pels grans mitjans de comunicació)
  En aquest sentit, cal saber que Sebastian Sastre des de molt jove va treballar per a la banca. Així, en 1969, per al Banc Atlàntic, SA; des de 1973 a 1985 com a lletrat del Banc d'Europa i des de 1985 com a director executiu de l'Assessoria Jurídica de La Caixa. Home de confiança, per tant, d'Isidro Fainé, president de La Caixa que a la vegada manté unes excel·lents relacions amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. En definitiva, estem, indefectiblement, front a un “home” de la banca!
  I què vol dir açò, així com què implica aquesta decisió del CGPJ? Simple i clarament que el futur jurídic dels interessos de les víctimes estafades per les “preferents” va a estar en mans d'aquest “advocat” de bancs, ja que jurídicament serà el que deurà dictar o assentar doctrina de com cal tractar aquesta estafa. Com popularment es diu, el bancs han aconseguit col·locar “la (seua) rabosa en el galliner (dels ciutadans)”
  Com deia al principi, les grans elits financeres espanyoles saben que en aquestos moments s'estan jugant importantíssims interessos personals (com és possible que fins hui no hi haja cap banquer empresonat!) i econòmics, llavors van a utilitzar tota la seua capacitat d'influència (de poder) per a controlar totes les instàncies del poder estatal, amb la connivència imprescindible de, igualment, les elits polítiques espanyoles.
  No és que vullga exagerar, però, al meu parer, aquest nomenament es tracta d’un autèntic “colp d’estat” perpetrat pels bans contra l’imparcialitat i objectivitat de la justícia espanyola - que si ho sumem a totes les reformes que s’estan fent, clarament es pot concloure que s’està creant no sols una Justícia de rics i pobres, que també, sinó, sobre tot, una justícia al servici exclusiu dels interessos de les elits financeres i polítiques dominants a Espanya -.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook