Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  De ciutadans (amb drets) a clients del mercat

  Com fa poc, i personalment fa uns dies ho posava de manifest, l'OIT acaba de fer un informe on diu que el mon, en general, té un gran problema. Necessariament es precisa la creació de 600 milions de llocs de treball. Logicament, dins d'aquest “mon” i dins d'aquestos 600 milions de llocs de treball estan aquells que es necessiten crear en la UE i, en particular i pel que a nosaltres ens afecta, a Espanya.

  El que hui des dels governs de la UE, i des dels organismes internacionals com el FMI i l'OCDE, dirigits majoritàriament per la dreta i aquestos dos últims sense cap legitimació democràtica, sols que parlen del “dèficit” “endeutament” “retalls” i “estabilitat”, no és més que una estratègia - políticament es coneix com crear cortines de fum - per amagar el que, tenint els milions d'aturats que tenim, la seua prioritat no siga el fer politiques afavoridores de la creació de llocs de treball, sinó que són polítiques que estan “privatitzant” el recursos públics per resoldre el problemes del sector financer, és a dir, per resoldre problemes privats i, sobre tot, polítiques que volen acabar amb l'estat de benestar europeu tal com l'hem conegut, de tal forma que siga el “mercat”, és a dir, el principi del benefici econòmic i no el de la solidaritat, el que regisca el funcionament del sistema.
  En definitiva, estem parlant, per que ningú s'emporte a engany, del transvasament de recursos públics - recursos de tots - a les mans del sector privat per que aquest establisca les “regles de joc” de com va a prestar-nos uns servissis que fins hui prestava l'Estat. Anem a passar de ser acreditors com a ciutadans d'unes determinades prestacions socials a ser “clients” d'unes empreses que, amb els nostres recursos, engordiran els seus comptes de pèrdues i guanys.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook