Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 12
  Octubre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Eduardo Zaplana, a què ha vingut?

   

  Fa uns dies, concretament, amb motiu dels actes oficials de celebració del dia del País Valencià (no sé si em tancaran per utilitzar aquesta expressió!), va aparèixer l'expresident Eduardo Zaplana, possiblement sabedor que el seu enemic “íntim”, Francisco Camps, anava a fer mutis pel foro o bé, perquè si apareixia, amargar-li el matí amb la seua presència. Personalment, haguera agraït que EZ també haguera pres la mateixa decisió, és a dir, no apareixer per aquesta terra, ja que tot el que ens podria haver tret ja ho ha fet i, aleshores, res li s'ha perdut entre nosaltres.
  EZ representa tot allò que crec que no deu ser un polític! I és així perquè EZ, al meu parer, és la perfecció feta realitat d'una de les figures més populars de las literatura castellana del segle XVI, com és la del “pícaro”. Aquest personatge del "picaro", propi d'una era de decadència de l'imperi castellà, per a poder trobar-li el seu significat hauria de fer-se un coktel del significat de les paraules pillo, bergant, roí, golfo, hàbil, astut, cucut, sagaç, maliciós, descarat, bufó i enganyador. És a dir, EZ representa políticament el milloret de cada família, com popularment es diu.
  En definitiva,  EZ, sense cap problema, podria passar a l'história política valenciana com, el major “pícaro” que ha habitat per aquestes terres (i al Palau de la Generalitat) Si vostes fan memòria i repassen la seua trajectoria política no els costarà res trobar cap actuació seua que no la puguen emmarcar o assimilar a cadascú dels apel·latius que he mencionat abans, encara que, per a ser justs, cal dir que la definició perfecta del personatge la va fer Hector Villalba, exdirigent d'Unió Valenciana i expresident de les Corts Valencianes, quan va dir que EZ representava “el paradigma de la immoralitat política”.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook