Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 09
  Marzo
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Dia de la Dona i les contradiccions de l'esquerra

  El dia en què es celebrà el "Dia de la Dona", resultà descoratjador que el PSOE aconseguira l'alcaldia de Ponferrada mitjançant una moció de censura votada conjuntament amb un partit liderat per un polític condemnat als Tribunals de Justícia per acaçament sexual.
  Desconec el grau de desgovern que podria tindre aquest ajuntament governat per una minoria però, en tot cas, aquesta circumstancia, al meu entendre, no és justificació suficient per fer el s'ha fet a Ponferrada. En política mai el fins deuen justificar el mitjans i mentres l'esquerra, o lo que queda d'ella al sí del PSOE, no ho comprenga i ho practique mal va anar.
  Ser d'esquerres no és ninguna religió. No és practicar la fe irracional com, per exemple, de l'església catòlica que diu que al Papa el va a elegir “l'esperit sant”. Ser d'esquerres és actuar des d'uns principis que, precisament, impedixen actuacions com l'anomenada. Tota acció política no pot ser justificable!
  Perquè clar, aleshores, pareix que estem parlant d'una acció política molt concreta i aïllada i que es pot “perdonar” en ares d’uns interessos generals mal entesos, quan realment no és així!. Aquesta actuació no és alguna cosa aïllada, sinó que forma part d’una concepció de la política que ja no és patrimoni de la dreta on tot se justifica. Des de la caiguda del Mur de Berlín hem assistit a com la socialdemocràcia europea ha abraçat l'ideari polític de la secta neoliberal que ens ha portat, per exemple i entre altres circumstancies totes negatives per a la majoria dels ciutadans, a posar en perill l'estat de benestar.
  Així cal recordar les politiques desreguladores i privatitzadores de Tony Blair al Regne Unit o que l'actual contrareforma laboral aprovada pel PP estiga inspirada en les reformes laborals que el canceller Schröder va fer a Alemanya o allò que Felipe Gonzalez, per justificar-se, va dir, com que l'important no era el color del gat sinó que aquest caçara rates o, per acabar, com tants governants d'esquerres (autonòmics i municipals) s'apuntaren a la tesis de la secta neoliberal que és bo la reducció d'impostos.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook