Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 22
  Marzo
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CLV)

   

  L'església catòlica, si no estic errat, ja fa més de 10 anys que, per acord amb l'estat espanyol, devia estar autofinançada. Però no és així. Tots els anys rep una important quantitat de centenars de milions d'euros. L'última xifra coneguda és de 250 milions d'euros. A conte d'aquesta quantitat final se li abona mensualment uns 14 milions d'euros (amb independència de tots els privilegis fiscals que ja gaudeix i que alguns calculen al voltant d'onze mil milions d'euros) Aquesta és una situació totalment anòmala i irregular perquè l' església catòlica està incomplint uns acords d'estat i a més per ser il·legal (i inconstitucional) perquè no hi ha cap impost, i menys l'IRPF, finalista (a excepció de les contribucions especials que fonamentalment es donen en l'àmbit municipal) és a dir, que es tinga que obligatòriament destinar-se a una finalitat. Cap!

  Però, a més, està la part política. Els ciutadans de l'estat espanyol que no creguem en aquesta (ni en cap confessió religiosa) no tenim per què finançar les seues activitats i, sobretot, un canal de TV que és un refugi de manipuladors sinó mentiders de la realitat política. Per cert, ja que segons l'església catòlica aquest canal de TV serveix per a difondre el seu missatge, on està escrit en els evangèlics que “España, és una, grande y libre” No va dir Jesus que “el meu regne no és d'aquest món”. Jo ho diré, està en la ment dels nostàlgics del franquisme que enyoren el tractament privilegiat que rebien a canvi d'entrar en les esglésies “bajo palio” al dictador.

  Però, com deia abans, jo no vull, el què no sé o no tinc recursos per portar-ho a cap, que l'església catòlica (i cap confessió relogiosa) reba recursos dels meus impostos. Per principi!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook