Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 20
  Abril
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CLX)

  Una de les característiques, entre altres, del classisme és el masclisme. En aquest sentit les declaracions despectives que fa poc va fer l'escriptor Félix de Azúa respecte a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és un perfecte exemple d'aquesta asseveració. La qüestió que cal plantejar-se és si per pertànyer a la RAE sols s'ha de valorar la qualitat literària dels escriptors o caldria valorar, a més, la seua qualitat humana. En tot cas, a la RAE li ha importat poc aquestes declaracions, possiblement, perquè aquesta institució és prou masclista (sols cal veure la proporció entre homes i dones que la formen)

  Aleshores, resulta que el gran "Ansar", segons els tècnics d'hisenda, ha defraudat al fisc. No sé per què, en llegir la notícia, m'ha vingut al cap la frase que Kirk Douglas diu en la pel·lícula "Senders de glòria" de Stanley Kubrick, "el patriotisme és el refugi dels canalles" (políticament parlant, clar)

  Sobre aquest mateix tema pareix que el gran "Ansar" ha utilitzat en les seues declaracions fiscals la mateixa tècnica (d'elusió fiscal, diuen els tècnics) que utilitzà Monedero, líder de Podemos, al que la pressió dels mitjans de comunicació "centristes" i "ultra centristes" l'obligà a dimitir dels càrrecs orgànics que tenia. Espere amb curiositat el tractament d'aquesta qüestió per part d'aquests mitjàns!

  Per últim, ressenyar que si el terratrèmol que s'ha produït a l'Equador haguera ocorregut, per exemple, al Xapó, les víctimes i les destrosses materials hagueren sigut molt menys greus. En altres paraules, la desigualtat, tant des del punt de vista de les persones com dels països, penalitza als més pobres. Caldria no oblidar-ho!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook