Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 19
  Enero
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CV)

  En les estadístiques laborals actuals, com a conseqüència de la modificació reglamentaria que han fet, equiparen un contracte de treball a la creació d’un lloc de treball quan, evidentment, són dues coses totalment diferents. Per tant, les xifres sobre l’atur estan manipulades i no reflecteixen la realitat del mercat del treball. Però, si així estem tots més contents i es dota de contingut “l’any de la resurrecció mariana” millor que millor! No els pareix!

  El problema de la mà d’obra en el sistema econòmic en què produïm és que aquesta és tractada com un producte més del mercat. En altres paraules, de forma total interessada, ja que permet que les relacions de producció del sistema siguen unes relacions desiguals entre el capital i el treballador (recorden que hi ha hagut una reforma laboral totalment repressora en drets consolidats dels treballadors), el treball que, a la fi, pot ser una forma de desenrotllament de les persones i no sols és una forma de guanyar-se subsistir (no com un càstig bíblic), és tractat com una mercaderia més amb el qual es desnaturalitza el seu sentit objectiu desvaloritzan-lo fins a extrems dramàtics. Així, aleshores, podem parlar, altra vegada, de l'existència de treballadors pobres. És a dir, de treballadors que el seu salari no els permet portar una vida digna!

  Algunes recomanacions cinematogràfiques (algunes d’elles un poc tardanes). Pel·lícules totalment prescindibles: l’últim de Woody Allen (al meu entendre és ja un autor que apunta estar escotat); “El jugador” de Mark Wahlberg i “El invencible” d'Angelina Jolie. Malgrat aquelles persones que els agrade el cinema de Ken Loach (o com diuen aleshores en les cartelleres “cinema d’autor”) crec que “Jimmy’s Hall” és la seua pel·lícula més redona i, al meu entendre, totalment imprescindible.

  No es deixen encatifar i enganyar pels discursos interessats i manipuladors de polítics incursos en casos de presumpta corrupció com el que va fer la exalcaldessa d’Alacant fa poc en TV. La imputació penal d’algú la fa un jutge després de valorar les proves presentades per les parts en el procés i verificar que hi ha indicis de delicte. Amb la base solament d’una denúncia no s'imputa a ningú. Quan a una persona l’imputen és perquè un jutge ha vist indicis racionals d’un o diversos delictes!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook