Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Abril
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXII)

  De hui al dia de les eleccions generals (per mig tindrem les municipals i autonòmiques) políticament sols tindrem bones notícies. Temps al temps!

  En el panorama polític valencià cal constatar el fet que a més dels nous partits com Podemos, Ciutadans, UPyD, etc. al País Valencià tenim un nou PP que res té a veure amb el partit que fins hui ha estat governant. El nou PP deu ser, pel que diuen, alienígenes que acaben d’aterrar, ja que res de què ha passat en els últims 20 anys té a veure amb ells.

  Enfront de la idea que en tots són igual, cal dir que el què està podrit és el sistema actual de funcionament de la nostra democràcia (Alberto Garzón ho ha dit en altres paraules, quan ha dit que la “cistella” es la que està podrida) És tal el nivell d’impunitat a què s’havia aplegat a conseqüència de la manca de control, i no sol dels instruments institucionals que en teoria estan creats per portar a cap aquesta tasca, sinó sobretot per l'absència total de qualsevol control ciutadà. La societat civil espanyola és, possiblement, conseqüència de la “cultura” política que es va viure en la dictadura, una societat immadura políticament i socialment i, per tant, sense cap noció de la seua força democràtica. Però, en tot cas, cal dir que la pitjor de les democràcies es preferible a la millor (si és que hi ha alguna) de les dictadures!

  Que, aleshores, Rita Barberà tinga crèdit polític després d’haver-se burlat de forma descarada i intencionada de tots els valencians, és bona mostra del que he intentat dir en el paràgraf d’abans.

  Per cert, s’ha muntat certa “escandalera”, inclòs en l'àmbit estatal, per la quantitat de faltes d'ortografia que la fins a les eleccions regidora de cultura de l’ajuntament de València, Marien Beneyto, ha comés en el seu acomiadament, quan aquesta senyora ha sigut molts anys responsable màxima del Palau de la Música de València i en tots aquests anys ha estat comenten autèntics “assassinats” del valencià des de la més absoluta immunitat, desvergonya, irresponsabilitat i analfabetisme, sense que haja passat mai res. És el que li passa a un poble quan la seua vocació es “ofrenar noves glòries a Espanya” que, naturalment, “espanya” se’l menja.

  Aquest es un altre exemple més, deixant de costat que el poble valencià tal vegada siga l’únic poble del mon que maltracte la seua llengua, de la manca més absoluta de força de la societat civil, en aquest cas, valenciana.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook