Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 04
  Noviembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXL) La “pobresa laboral”

  D’acord amb l’enquesta de Condicions de Vida 2014 de l’INE, actualment, a l’estat espanyol, la “pobresa laboral” o aquell conjunt de treballadors amb un sou que no és suficient per satisfer les seues necessitats bàsiques vitals, afecta a més de 2,5 milions de treballadors dins de la població ocupada. Dic açò a propòsit de les dades de l’atur que s’acaben de publicar i alguns “cafres” no s’han privat de traure pit per la “bona marxa” del “mercat laboral” - l’expressió per sí mateixa ja és feridora laboral, no les pareix? – Però ens hem acostumat al llenguatge (i a les mesures de política econòmica) mercantilista neoliberal que ja res ens estranya. En altres paraules, hem deixat que ens robaren primer les paraules i després el seu significats (Rosa Luxemburgo)

  En aquest sentit, si alguna persona vol aprofundir en aquest problema, pot acudir a un informe de CCOO titulat “Desigualdad, pobreza y salarios” i podrà veure que tot el que ocorre a les relacions de producció a l’estat espanyol, no és alguna cosa que es mou en l’àmbit de la sort o per dret natural sinó que obeeix a una determinada política econòmica que busca afavorir a una minoria en detriment de la majoria.

  Per últim, respecte a aquesta circumstància soci-laboral, cal significar que si hi ha un col·lectiu de persones que la “pobresa laboral” està afectant greument és a les dones. Com algú ha ressenyat, la “pobresa laboral” té cara de dona!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook