Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 16
  Diciembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXLVI)

  Crida l’atenció com els neoliberals (que no estan tots en les forces conservadores) quan els qüestiona, per exemple, sobre la possibilitat de revertir a l’estat les grans companyes elèctriques que, per cert, actuen en un règim d'oligopoli sense que aquests ho denuncien i que posa n'evidencia la política portada a cap de privatització, alcen els muscles i diuen que res es pot fer. És a dir, que no hi ha forma de revertir la situació, obviant, i és el que vull ressaltar, que la CE, últimament tan utilitzada per “pegar-los” amb ella als independentistes catalans, al seu article 128 diu, textualment:

  1. Toda la riqueza del país en sus distintas formas y sea cual fuere su titularidad está subordinada al interés general.

  2. Se reconoce la iniciativa pública en la actividad económica. Mediante ley se podrá reservar al sector público recursos o servicios esenciales, especialmente en caso de monopolio y asimismo acordar la intervención de empresas cuando así lo exigiere el interés general

  Si la CE està en la cúspide de l'ordenament jurídic, com s’explica en totes les facultats de dret, on veuen vostès el problema en posar en pràctica aquest manament jurídic? Doncs, en allò que sempre ha sigut el fonament de la política (la vella i la nova) dels partits, és a dir, en la defensa que cada u dels partits fa dels interessos d’una de les classes socials que conformen el sistema capitalista en què vivim.

  La dreta està escarotada per l’acusació que Pedro Sánchez va fer a l’actual president del govern i candidat per part del PP, en el sentit que era un “indecent” per no haver dimitit en el moment que es feren públics els “papers de Bárcenas”. Pareix mentida, amb tot el que li han dit (i en alguns mitjans segueixen dient) a Felipe González o a Rodríguez Zapatero! A aquest, per exemple, en seu parlamentaria, Rajoy el feu responsable, quan Zapatero plantejà la negociació amb ETA, dels assassinats que la banda terrorista poguera acometre. Evidentment, no tracte de justificar al Secretari General dels socialistes, simplement em crida l’atenció la diferent vara de mesurar que alguns tenen.

  Va resultar realment de vergonya l’entrevista en el programa “Salvados” a l’actual Ministre d’Industria. Aquest per no saber, no sabia ni perquè havia recorregut al TC un decret de la Generalitat Catalana. Però, el més vergonyós va ser, que enfront de les preguntes d’una persona que no té recursos per pagar la llum, en lloc de contestar-li es dedicà a donar un míting electoral. En conclusió, aquest ministre té tots els números per acabar en el “silló” d’un consell d’administració d’alguna companyia elèctrica. Temps al temps!

  Per últim, una d’anar per casa. Aquest periòdic fa uns dies que està informant sobre els sobrecostos que s’han produït en la construcció de col·legis fets per CIEGSA, empresa pública de la Generalitat encarregada d’aquest objecte. Personalment ho tinc clar. De sempre he cregut que aquesta empresa fou creada no per estalviar costos sinó que, amb l’excusa que la gestió de la construcció d’un col·legi mitjançant els procediments administratius públics (des de la Conselleria com sempre i aplicant la llei de contractes) no era eficient, generar aquests sobrecostos. Crec que la historia em està donant la raó!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook