Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 19
  Junio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXX)

  Recorden al “xulito” de la Safor i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus? Doncs com vaig intuir, ha fet mutis pel foro i res hem sabut ja d’ell. Com els peixos, per la boca moren!

  Respecte al tripartit valencià, crec, hi ha una cosa prou clara, Podemos no se sent gens còmode amb el PSPV- PSOE. Com acabarà l’assumpte, el temps ho dirà, però de moment, cal posar de manifest que Manolo Mata (portaveu del PSPV – PSOE) està fent una tasca molt significativa i important, alçant ponts entre les diferents parts del puzle. Desitgent-li tot l'exit del món!

  Ja saben, i si no els ho dic jo, que el govern de Rajoy vol posar un nou impost per penalitzar l’autoconsum de llum i que popularment s’ha batejat com “peatge al sol”. El ministre Soria, que està pensant més a buscar-se un lloc en el consell d’administració de qualsevol companyia elèctrica pel dia en què cessi com ministre, vol que tots aquells que busquen estalviar en la despesa de la llum i, a més, col·laborar en la defensa del medi ambient (lluitar contra el canvi climàtic), per “solidaritat” (sic) amb les companyies elèctriques, paguen per la utilització de la xarxa elèctrica, com si no pagarem ja prou!

  A l’arreu del món hi ha moltes formes de compaginar l’autoconsum amb els interessos de les companyies elèctriques. També, hi ha moviments socials importants a favor de la desconnexió d’aquestes companyies mitjançant aparells tècnics que hui hi ha ho permeten (i que a Espanya s’estan posat totes les dificultats possibles perquè no s’utilitzen) per l’abús que aquestes companyies fan de l’oligopoli en què s’hi han constituït. Esperem que algú pose un poc de trellat a l’assumpte!

  Per últim dos apunts. Aquest impost va en contra de les Directives de la UE i, aleshores (va per tu “Stefano Russini), Alemanya consumeix més llum procedent d’energies renovables que Espanya! Vergonya ens deuria entrar, no els pareix?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook