Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 07
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXXII)

  Abans de celebrar del referèndum en Grècia es va fer tota una “guerra mediàtica” per condicionar la decisió dels grecs amenaçant-los de tots els mals haguts i per haver-hi si votaven “NO” Naturalment, i estant entre els defensors del “SI” tots els representants de les elits financeres que tenen pressa per cobrar el deute grec originat per les polítiques econòmiques portades a cap per aquestes mateixes elits, el resultat del referèndum no podia ser altre que el “NO”.

  I, de moment, no ha passat res i el món no ha deixat de rodar. Algú m’al·legarà, perquè, els mitjans de comunicació que controlen les corporacions financeres insisteixen en el tema del “corralito”, que és una autèntica manipulació de la situació, ja que els grecs en general estan arruïnats i pitjor que estan no van a estar (en tot cas, cal dir que el poble grec, amb el seu esforç, ja ha tornat més de 17.000 milions d’euros)

  El que sí cal ressaltar és que el poble grec ha pogut decidir sobre les condicions del “rescat” que des de la UE es vol imposar per mitjans totalment ademocràtics (circumstancia aquesta que els espanyols no hem pogut fer) i, aleshores, el govern grec no sols està recolzat per la majoria de les forces de l’oposició (han quedat al marge, l’extrema dreta i el Partit Comunista) sinó que, a més, a recuperat el control de la confecció del seu pressupost, fins ara ho feia la “troika” - auténtica bomba de destrucció masiva -. En definitiva, i a poc a poc, els grecs van fent-se amb el control de les polítiques econòmiques que es van aplicar als grecs des de la democràcia i no des de la imposició dels creditors.

  Seguint amb Grècia, resaltar com no es denuncia la falta de “'patriotisme” de tots aquells que aprofitant la conjuntura estan aprofitant l’ocasió provocada per la mateixa UE en les seues preses per cobrar (quan saben que a Grècia li és impossible tornar el deute acumulat) estan traient els seus fons a bancs estrangers.

  Per últim, i com amb motiu de la situació grega ha dit alguna ximpleria, m’ha confirmat que amb aquest “xiquet” anomenat Pablo Casado que ha substituït a Gonzalez Pons, la “diversió” (i les mangarufes les tenim assegurades) De veritat el PP no tenia més “banqueta” per portar una qüestió tan important com el de la comunicació? I no és que em preocupe massa! Però sentint-lo haurem de fer el que aconsellava fa poc el director de cine Jose Luis Cuerda, de penjar-nos al coll el cartell de “No som gilipolles”, ja que realment estan convençuts que sí.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook