Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXXIII)

  GRÈCIA. Aquells que han estudiat el tema diuen que el primer esment d'Europa es troba en Hecateo de Milet (420 a. C.) historiador, qui en el seu viatge al voltant de la terra, consagra un llibre a Europa, un altre a Àsia i un tercer a Líbia. No obstant això, Heródoto matisa que “Europa, ningú sap exactament si està limitada pel mar al Nord i a l'Est. Només se sap que és, si fa no fa, igual en longitud a altres continents reunits” Més tard, la paraula “Europa” pareix que passà a significar la Grècia Continental i des de l'any 500 a. C. el seu significat passa a anomenar a tota la terra al nord del Mar Mediterrani. Davant d’aquesta circumstància, no els pareix sorprenent i contradictori que aquests dies se estiga plantejant seriosament (malgrat tot, crec que mai EEUU ho consentirà, pel valor geoestratègic que té) el GREXIT o l'expulsió de Grècia de la UE. És a dir, als primers que parlaren de “Europa” (podríem perfectament dir, als seus “creadors”) se'ls vol apartar d’ella! En el fons, i a la fi, tot és una qüestió de falta de cultura i desconeixement de la història. Sols que, per desgràcia, pot ocórrer, com deia Raimon, que qui perd els orígens perd la identitat!

  PAIS VALENCIÀ. Els primers dies del nou govern valencià, com podia ser previsible, són un pèl contradictoris, però esperançadors. Contradictoris perquè en algunes reaccions posen de manifest tics de quan s’estava en l’oposició i, sobretot, perquè fa la impressió que no es tenen massa clares determinades línies d’actuació política. Per exemple, si hi ha alguna circumstància que penalitzà econòmicament la gestió del PP al davant de la Generalitat fou l’obsessió, amb l’excusa de l’eficiència, de crear organismes de tot tipus (fundacions, societats mercantils, etc.) al marge de la mateixa administració autonòmica. I, aleshores, no sé per quina raó es parla de crear agències (incendis, corrupció, frau, etc.) quan al meu entendre en l’administració autonòmica hi ha suficients mitjans personals i tècnics per no haver de crear noves estructures al marge d’ella, sols cal tindre la voluntat d’explotar-la al màxim establint els procediments adequats de coordinació i de delimitació de responsabilitats. En aquest sentit, per exemple, perquè en lloc de pensar en la creació d’agències que possibiliten la lluita contra el frau, la corrupció, etc. ¿no es plantegen seriosament mitjançant si és precís un canvi en la seua legislació reguladora actual (així com la seua estructura de representació) potenciar la Sindicatura de Comptes?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook