Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxó (CXXV) Festival de Almagro

  Aprofitant el “caloret” he estat uns dies en la ciutat castellana d’Almagro assistint al Festival de Teatre que tots els anys en el mes de juliol celebren en aquesta ciutat. Supose que dir que és una meravella la ciutat així com el Festival no és descobrir res a molts valencians que tots els anys passen per allí (no era res estrany assegut en alguna de les terrasses sentir parlar en valencià) Vaig assistir a tres representacions, “El burgès gentilhome” de Molière (passable), “El Mercader de Venècia” de Shakespeare (una tortura i res et feia recordar a l’autor) i “Don Juan Tenorio” de José Zorrilla produïda per la Companyia Nacional de Teatre i dirigida per Blanca Portillo (espectacular, teatre en el més pur sentit del terme)

  Per altra banda, com a complement o aprofitant el Festival, en un autèntic “corral” d’una casa, una companyia representava - "microteatros" - tots els dies, que consistien en “entremesos” o peses curtes de diversos autors com Cervantes, Lópe de Vega, etc. Personalment els ho recomane. És teatre “original” tal com es representava per les ciutats quan s’escriviren aquestes obres i per actors, segurament, als que els assetgen els mateixos problemes que assetjaven als actors de l’època. Una delícia!

  Dit tot l’anterior, cal aclarir que no sóc força especialista en teatre i que segur que a molts valencians no els he descobert res nou. És a dir, tot són simples apreciacions personals que no van més enllà del més pur atreviment personal. Però, si la producció de “Don Juan Tenorio” de Blanca Portillo ve a València, no la hi perdin (i després em diuen si tenia o no raó)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook