Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 31
  Julio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Puntxò (CXXVI)

  Com ja sabran el Parlament belga acaba d’aprovar per una amplíssima majoria una nova legislació destinada a lluitar contra les actuacions dels “fondos buitre” i que permetrà que aquests no podran reclamar davant els tribunals belgues que se'ls pagui al seu preu d'emissió els bons comprats amb descompte a països amb problemes financers o en default.

  En aquest mateix sentit, l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmona, acaba de paralitzar el procés de privatització a “fondos buitre” de 2.086 habitatges socials en lloguer, procés aquest que havia començat l'anterior alcaldessa del PP, Ana Botella, muller del gran “Ansar”

  ¿Aquests precedents seran indicis que alguna cosa pot estar està canviant o simplement són avatars d’un destí que juga amb nosaltres de la mateixa forma que els deus de l’Olimp jugaven amb les vides dels herois de la mitologia grega i que, aleshores, han abandonat als grecs (i a la majoria) en les mans del ministre alemany de finances, Wolfgang Schäuble - que com el deu Cronos es menjà als seus fills -? Malgrat tot, l’actuació de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, almenys posa de manifest que, en contra de l’argument tant generalitzat, tots no són iguals (ni pareguts)!

  Per altra banda, a Esperança Aguirre la reforma del Codi Penal l'ha “salvat” de pagar per la seua “fugida” i a la Infanta Cristina l’Audiència li ha rebaixat la fiança que devia pagar per considerar-la abusiva o no compatible amb el delit que està imputada. Hi ha gent realment amb sort! Sinó digui’m que no és sort que els jutges que van a decidir sobre els possibles delictes del Partido Popular, siguen jutges “próximos” a aquest Partit.

  Per últim, a aquestes altures de la pel·lícula no els descobreix cap secret si dic que els neoliberals, que regeixen els nostres destins, abominen de l’estat. Quan menys estat millor! diuen, ja que aquest sols fa que entorpir el bon funcionament del mercat (i de la societat en general) pel “mal” costum que té de reglamentar-ho tot (per cert, aquest argument porten repetint-lo més de 300 anys) Doncs bé. Aquest pensament, malgrat tot, té un límit, una salvetat o una contradicció. Si es tracta de xuplar (o exprimir) a l’estat corren un tupí vel sobre els seus principis (o fan com deia Groucho Marx, “aquests són els meus principis”, si no li agraden els canvií) Me explique. La fundació FAES, presidida pel molt liberal “Ansar” i que ha publicat el que no està escrit (valga la contradicció) defenent els principis neoliberals, des de 2014, ha rebut ajudes públiques (de l’estat) per import de 6.407.333 euros (sense que es sàpiga li haja eixit cap de granellada en la pell) En definitiva, el que realment podem dir que són, és “vampirs xupladors de sang pública” o “caçadors de rendes públiques

  El Puntxò (CXXVI)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook