Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 15
  Mayo
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El puntxò (LII)

  Allò que em temia respecte a la final de la copa d’Europa que jugaran “Madrid contra Madrid” ja ha començat. Un diari digital (elplural.com) de la capital de la Meseta, el dia 2 d’abril, deia que era “la final que deseaban Luis Aragonés, Tito Vilanova y todos los españoles” La que ens espera fins al dia de la disputa i la posterior ressaca, guanye qui guanye! I és que tinc tots els nombres perquè em desterren d’aquest país! Anem a veure, no m’agraden les corregudes de bous i si pogués votar (que no deuria fer falta per evidents raons de civilitat) votaria que no en feren, per tant, i fent cas a la “sexagenària” comtessa (o marquesa, sempre ho oblide) Esperanza Aguirre, sóc un anti-espanyol; a més, algun lector amable d’aquest blog en alguna ocasió m'han enviat a viure a l'URSS i, ares d’hui, m’haguera agradat que la final, ja que el València CF no està per aquestes feines (malgrat no creguen que em mata la passió futbolística, en tot cas, prefereix el basket), l’hagueren jugat qualsevol dels equips participants menys aquests dos equips. Què anem a fer, com diu una amic meu, sóc feliç fent la contra!

  Ja sap vostè el que deu fer si està en la muntanya i vol celebrar amb alegria l’aniversari d’algun familiar, tire coets i si crema muntanya l’excusa és molt senzilla, volia tindre una experiència nova. Si els alcaldes ho poden fer perqué vostè no que és la sobirania nacional! O, igualment, si el detén la policia municipal no faça cas, vagant-se a casa i si el persegueixen, simplement ha de dir que si Esperanza Aguirre ho pot fer, vostè igualment? El raonament és el ja dit! Però, perquè enganyar-nos, la realitat serà, sense dubte, que vostè passarà alguna nit en el “cuartelillo”! És la democràcia feudal de la qual gaudim, en la que hi ha dues vares de mesurar, una per als “senyors” i altra per la xusma a la qual de tant en tant criden perquè vagen a votar i legitimen el sistema!

  Respecte a les respostes que des de l’espanyolisme més ranci (que al final és la quasi totalitat) s’estan donant al referèndum català, hi ha moltes circumstàncies i arguments que, no és que no compartisca, és que em recorden aquell passatge de la pel·lícula dels germans Marx de la pel·lícula “Un dia en l'òpera”, en el que Groucho explica el contingut d’un contracte dient de forma reiterada allò “la parte contrante de la parte contrante”. És a dir, si legalment no pot ser perquè no cap en la Constitució Espanyola (circumstancia més que dubtosa), a què bé tota la reiterada retafila d’amenaces apocalíptiques que els van a passar, fonamentalment, als catalans, que no fan més que encatifar i confondre al personal, com el Marx volia fer en la pel·lícula nombrada!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook