Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 21
  Julio
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El puntxò (LXV)

  Fa més o menys una setmana, l’antic periòdic referència del centre esquerre d’aquest país, reconvertit aleshores en centre dreta, li feia una extensa entrevista a l’actual ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro. El to general de l’entrevista, com passa sempre en aquest Ministre, ensumava cinisme i prepotència per tota ella, però hi havia una afirmació que, almenys per a mi, mostra el lluny que estan els “centrinos” - que no s’allotgen solament en la dreta, cal dir-ho – d’haver assumit encara els principis de l’estat de les autonomies consagrat a la nostra CE. Venia a dir aquest personatge que l’estat, en aquests moments, li era impossible remetre més fons a les Comunitats Autònomes. Anem a veure, els fons que maneja l’estat central d’on provenen? Que jo sàpiga, a part de les transferències de la UE o d’altres organitzacions internacionals i que la majoria de vegades són per finançar competències autonòmiques i no estatals, provenen de les Comunitats Autònomes i, per tant, deuen tornar a elles sense que l’estat els retraga res que no siga imprescindible per portar a cap les poques competències que aquest últim li queden (exèrcit, policia nacional o diplomàcia). Tota la resta deu ser transferida sense condicions (i sense cobrar interessos, com està fent i amb la complicitat dels governs autonòmics que per la seua debilitat s’han plegat a aquest sabotatge) a les CCAA’s.

  Clar amb aquest antecedents, front al vestit del desafiament català no tenen cap capacitat de reacció, reflexió i de resposta que no siga apel·lar a una presumpta legalitat en la que no creuen ni ells perquè, entre altres circumstancies, se l’han votat o l’han canviat quan els ha convingut? Què faran quan tinguen sobre la mesa la declaració unilateral d’independència? Bombardejar Barcelona?

  Per últim, simplement un apunt sobre què està corregent a Palestina, ja que en altre post intentaré desenrotllar, si puc, força més. Em pregunte, com un poble com el jueu que ha patit tant en la seua història, pot estar castigant a un altre poble, com és el palestí, amb les mesures criminals que està posant en pràctica amb el vist i plau  de la Comunitat Internacional? Serà veritat allò que no hi ha pitjor amo que aquell que abans ha segut criat o que no hi ha pitjor torturador que aquell que abans ha segut torturat?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook