Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 28
  Julio
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (LXVII)

   Aleshores resulta, i aquest és el mantra que no es cansen de repetir, que tot es deu a un sistema deficient de finançament del País Valencià, qüestió que ho devien saber, dic jo, perquè fa 20 anys que estan  governat, i no a una nefasta, deficient i balafiadora dels recursos públics? Si les transferències de l’estat no cobrien el cost de la sanitat, per exemple, perquè es gastaren el què no tenien en activitats com grans esdeveniments, fundacions, empreses públiques, etc. etc que no calia estar massa espabilitat per saber que ens anava a costar el que no teníem? Això sí, a l’igual que en l’accident del Metro, ací ningú sap res de res, ni assumeix responsabilitat alguna o entona el mea culpa, miren cap altre costat i si toca dir-ho ho diuen sense rubor ni vergonya, “yo sólo obedecia ordenes”.

  Per cert, personalment, no puc oblidar una frase que el Conseller d’Hisenda de torn, crec que era Gerardo Camps, interpel·lat pel creixent endeutament, va dir allò de “Nuestro endeudamiento (el del PP) és un endeudamiento productivo, no como el de los gobiernos anteriores (socialistas)”. Em pregunte si aquest subjecte viurà tranquil veient la destroça causada als valencians? Supose que si, ja que en cas contrari ja haguera eixit, almenys, a disculpar-se!

  Aquest dies els “grans” empresaris valencians, no sé si espantats per un possible canvi de govern aplicant la cosa tan sabuda de més val roí conegut que bo per vindre, però sobretot, perquè són, cal no oblidar-ho, tan de dretes com els actuals governs autonòmic, s’han tirat al “cos taurí” de la política, fent seguiment del mantra abans manifestat, carregant contra el govern central i demanant més recursos per inversions.

  Però clar, personalment, aquest col·lectiu que ha segut incapaç (en algun que altre cas, també tenen la seua quota de responsabilitat) de parar que Bankia s’ofegara, que el Banc de València es venera per un euro, que el Valencia CF estiga en risc de desaparició i tot sense que ells arriscaren (i arrisquen) res per salvar-ho, em posa molts dubtes sobre el sobtat esperit “batasunero” que els ha entrat. O estan molt desesperats financerament o tenen molta por al canvi o les dos coses!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook