Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 22
  Agosto
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (LXXI)

  Com ja sabran el PP vol canviar les regles de joc - la llei electoral - per a les eleccions vinents municipals de forma que siga alcalde/ssa el cap de llista més votada. Personalment aquesta proposta feta en aquest moment on estem pràcticament ja en pre - campanya electoral em pareix més propis de “trilers” o “tramposos” que de polítics seriosos, però com l’ambició i el poder són dels principals ressorts d’actuació de les persones (i, per tant, dels polítics) res nou sobre la terra. Però, per altra banda, i és una circumstància que ares de hui posa de manifest la falta democràcia interna del PP (malgrat que aquest partit no té l’exclusiva) és com feta la proposta per la direcció, d’ella cap avall tots, absolutament tots, es comporten com mones de repetició, repetint i justificat la proposta sense que hi haja cap veu discordant quan, encara que siga en termes estadístics, és impossible la unanimitat en res, perquè com jo dic, si tots fórem iguals, tots n'haguérem casat amb la mateixa dona (o en el mateix home, en cas de les dones)

  Per altra banda, aquesta proposta, malgrat diguen que en altres països s’aplica i a ningú els ocorreix acusar-los de poc demòcrates (personalment aquesta afirmació hauria de matisar-se en el sentit que, per exemple, si el sistema electoral d'EUA fora el que, per posar un exemple molt palpable, el sistema electoral de Veneçuela, seria considerat com poc o res democràtic i cada elecció guanyada pels “chavistes” adjectivada com “pujeraço”), personalment no m’agrada, ja que hi ha una qualitat fonamental que qualifica la democràcia com és la capacitat d’aplegar a acords, circumstància aquesta que la reforma vol impedir, al pretendre convertir en una regla matemàtica les conseqüències del resultat electoral. Per cert, per poder portar a cap aquesta regla, caldrà dotar de més competències als alcaldes/sses amb el perill de caure en l’autocràcia.

  Igualment, voldria apuntar que aquesta llei obeeix, a més del senyalar, a l’incapacitat del PP per a poder aplegar a acords de govern allà on aconsegueix majories simples com, per exemple, en Andalusia (el cas d’Extremadura, no crec que siga significatiu, ja que obeeix més a l'intent d’arraconar el PSOE extremeny que a la capacitat de consens del PP)

  Per últim, manifestar que si la supervivència del País Valencià depèn de botiflers com Rus i companyia, apanyats anem! Simplement cal remetre’s al panorama que aquests personatges van a deixar-nos com herència. No vaig a caure en el seu estil desafiant més propi de l’oest americà que d’un país democràtic europeu, però després de tot el que han balafiat, presumptament robat i arruïnat així com treballadors acomiadats, em pregunte si no seria més prudent callar, almenys fora per seguir aquell consell tan savi que diu que les persones som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook