Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 30
  Septiembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (LXXXIII)

  Una precisió. El Molt Honorable President de la Generalitat afirma que la seua renda per rendiments del treball en l'exercici 2013 fou de 50.513 euros. Xifra aquesta que no vaig a dir que es falsa sinó que és simplement i planament errònia. D’acord amb la Llei de Pressupostos de l’exercici 2013 (article 26) els ingressos bruts a declarar com a renda del treball en aquest exercici pel President de la Generalitat eren de 67.615,92 euros (a part d’altres retribucions que, en teoria si formen part de les rendes de treball com podien ser dietes, desplaçaments, etc. i altres ingressos en espècie i associades al càrrec i que no són renda del treball, com són tindre cotxe i xofer per a tots els seus desplaçaments, comunicacions telefòniques, internet, premsa, etc. etc.) Partint de les retencions fetes, segons la mateixa informació, els ingressos per rendes del treball presumptament deuen haver rondat els 75.000 euros. En tot cas, l’ideal, en ares de la transparència i, sobretot, per respecte als ciutadans, però que no ho faran perquè l’obscurantisme forma part de l’eròtica del poder, seria que en les webs de cada institució cada càrrec públic tingués una espècie de compte corrent on s’anaren carregant-se totes les despeses que van generant siguen de la naturalesa que siguen.

  Diu el bisbe d’Alcalà, monsenyor Reig (personalment crec que està com una “cabra” intel•lectualment, dit en el major dels respectes a la seua persona) que el PP està infectat del lobby gai. Fa temps que em pregunte perquè aquest bisbe (i altres) es creu en el dret de donar lliçons de moralitat i ètica des d’una organització política en la qual una gran quantitat dels seus membres han practicat la pederàstia des de la més absoluta impunitat, ja que aquesta ho tapava i amagava. És a dir, si hi ha algun lobby gai, amb verdader poder, el té l’església dins. Però, en tot cas, quin currículum familiar, educacional, experimental, social, cultural, polític i educacional té aquest monsenyor per donar lliçons de res? És més, on està la humilitat tan predicada en els Evangelis?
  Tinc un bon amic (i una gran persona) retor que em diu que l’església és el paradigma de la llibertat, ja que en el si de la mateixa caben tots. Naturalment, no sóc jo per donar consells a ningú, però crec que més els valdria separar “la palla del blat”, almenys per ser coherent en el missatge que prediquen.
  IVAM. A propòsit del nomenament del nou gerent d’aquest organisme de la Generalitat, per raons que no venen al cas així com des de la meua modesta opinió puc dir que per l’IVAM han passat verdaders incompetents que l’ha reduït al que és hui. Un museu sense personalitat! I no ho dic jo, ho diu el nou gerent que acaben d’anomenar. Possiblement, l’últim bon gestor (o gerent), acomiadat per no donar el perfil mediàtic que Zaplana volia, va ser José Manuel Bonet. Però què dir, per exemple, d’aquell director general que sols acceptà el càrrec a canvi de cobrar 25 milions de pessetes, però en net (almenys així ho denuncià l’oposició en el seu moment) El “delicte”, evidentment, no fou d’ell sinó del qui el contractà! Són tants els que han passat per aquestes les nostres terres creient que eren terres de promissió que ens han deixat més eixuts que la moixama! I, aleshores, el més espavilat de tots els espavilats, “D. Eduardo” visquen de la sopa bova i segur que rient-se llegint el Decameron de Boccaccio!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook