Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 12
  Noviembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (XCV)

   Passa el temps, ens fem majors, creguem que ho hem vist tot i que, per tant, la nostra capacitat de sorpresa disminueix, però, per desgràcia no és així. Com diuen els que entenen o saben, la realitat supera a la ficció. I així em passà a mi quan em vaig assabentar, fa poc, que l’ajuntament de Sevilla governat pel PP volia aprovar una ordenança per la qual es multava a aquells que escardaren en els contenidors del fem. En lloc d’avergonyir-se i de fer polítiques que impedisquen que a la ciutat de Sevilla (segur que no és l’únic cas) hi haja persones que desgraciadament hagen d'acudir als contenidors de fem per poder menjar o vestir-se, volien multar-los (el de menys és la circumstància de com anaven a cobrar unes multes a qui res té) On queda la virtut de la compassió? Ja ni això!

  Per si algú tenia algun dubte el regidor del PP, de l’ajuntament de València, Alfonso Grau imputat en el sumari del cas “Urdangarin” s’ha mostrat tal com és ara i ha sigut sempre. Sols que les diferents majories absolutes obtingudes en les eleccions municipals, han servit per amagar l’autèntic caràcter d’aquest polític (i d’altres) al que la paraula “casta” es ve curta i no els defineix a la perfecció. Són uns autèntics “depredadors de rendes públiques” que no van a soltar el mos a menys que és produïsca un autèntic canvi, no polític, sinó cultural en la forma d’entendre l’exercici de la política.

  Per altra banda, el TS hi ha anul·lat les sancions que la Generalitat havia imposat a l'associació Ramon Muntaner per emetre TV3 al País Valencià, com va fer abans amb les sancions imposades a Acció Cultural pel mateix fet, per manca de competència de la Generalitat. Evidentment, aquesta actuació censora de la Generalitat que va impedir que els valencians pogueren veure els canals catalans de TV va ser un atemptat contra el principi constitucional de la llibertat, emparant-se, igualment que Alfonso Grau, en la majoria absoluta que els valencians li havien atorgat i que el PP creia que la mateixa li donava “carta blanca” per fer qualsevol “tropelia” antidemocràtica. La qüestió és com i qui ens va a “indemnitzar” per aquest perjudici democràtic que la decisió de la Generalitat ens ha produït? O és que la pràctica de la llibertat no te preu? Per a mi, almenys, té un preu equivalent al dèficit cultural que he patit.

  Ah! I després s’atreveixen a criticar la pràctica de la democràcia que altres països fan, com per exemple, Veneçuela. Si ben vist i analitzat aquests li porten aigua a Chaves, Maduro i cia!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook