Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 22
  Octubre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El puntxò (XIX)

  El País Valencià està a la cua de l’estat espanyol en quant a prestacions socials. Així en l’index que mesura el desenvolupament del Servicis Socials a les CCAA’s fet per la Associació de Directors i Gerents en Servicis Socials, respecte al País Valencià (pàgina 70) conclou: La Comunitat Valenciana ocupa la última posición en la clasificación de las Comunidades Autónomas en el desarrollo de su Sistema de Servicios Sociales, con una calificación de “Irrelevante” y una puntuación global de sólo 0,80 puntos sobre 10. No alcanza la excelencia en ninguno de los tres aspectos contemplados (Derechos y decisión política, Esfuerzo económico y Cobertura). Algú pagarà per haver triat entre el balafiament dels recursos públics front a l’oblit de construir una societat solidaria? Però com diu Habermas “cada país té els polítics” - així com, afegís jo, el nivell de corrupció - que mereix”!
  La Constitució Espanyola no sols consagra l’autonomia dels ajuntaments sinó, també, la seua capacitat financera per a poder portar a cap les seues competències. Però, aleshores, i no se sap massa bé per quina raó, el PP vol carregar-se aquests principis constitucionals amb la reforma del sector local. Encara que posats a pensar mal, es podria pensar en un atac a la democràcia local, ja que els ajuntaments van a perdre competències en favor de les diputacions que són institucions decimonòniques que responen a un concepte democràcia indirecta. La conseqüència és que se va a perjudicar les institucions democràtiques més properes als ciutadans i, per extensió, a tots els ciutadans en general. Hom espera una forta oposició de tots els municipalistes i, sobretot, d'aquelles institucions com són les federacions de municipis, malgrat crec que aquest desig va a quedar-se en això, en un somni d’estiu. Com a quedat en un somni d’estiu, l’esperança que la crisi passara per damunt de les diputacions. Però, els pessebres són més forts que les il·lusions democràtiques!
  Per últim una de futbol. La lliga espanyola és cosa de dos i d’algun comparsa que ven fum per animar un poc el “cortijo” que el Madrid i el Barça tenen muntat. Podrem veure alguna vegada, hui estic utòpic, que la resta dels equips deixen de comportar-se de forma tant servil amb els interessos d’aquests dos? Alguns prefereixen ser cua de lleó a cap de ratolí!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook