Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 05
  Abril
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (XLIV)

  Ja són massa les vegades que als mortals dels comuns ens prenen per imbècils. M’explique. Des de diferents organitzacions polítiques, fonamentalment, d’esquerres, s'ha posat el crit en el cel per l’homilia que en el funeral catòlic de Adolfo Suárez va fer el cardenal Rouco Varela. Però, anem a veure, què esperaven que diguera un cardenal que enyora el nacional catolicisme del franquisme on l’església catòlica aliada, de forma servil però interessada amb la dictadura, imposava la seua moralitat - més bé, amoralitat - ? En tot cas, des la més absoluta indiferència al que fan les elits polítiques d’aquest país, em pregunte que feien els representats de les forces d’esquerres celebrant un funeral religiós en una catedral i legitimant un “poder polític” que la Constitució no dóna a l’església catòlica romana apostòlica (per cert d’obediència a l’estat Vaticà i no a la Constitució Espanyola)? No s’havia celebrat ja el funeral d’estat en un lloc laic i sense cap connotació religiosa? Encara els passa poc i, per descomptat, ho tenien merescut!

  En aquest mateix sentit, cal fer referència a l’assumpte estrella de les últimes hores, és a dir, a l'espectacle que avergonyeix en què Esperanza Aguirre ha convertit una circumstància que cada dia passa a tants ciutadans com és que ens posen una multa per haver-hi fet algun tipus d’infracció. Però, que esperaven d’una política que és una de les més genuïnes representants d’allò que personalment definix com la “democràcia feudal” que vivim a l’estat espanyol. Esperanza Aguirre, Marquesa (o és comtessa?) del Castillo, forma part d’unes elits polítiques, al servici del capital financer i industrial, que entenen la democràcia com un sistema en el qual cada quatre anys es convoca a la ciutadania a votar a unes eleccions, per descomptat controlades per aquests poders, i una vegada complit el tràmit, els ciutadans es converteixen en serfs del poder, sense més dret que el de la protesta controlà. En definitiva, no és una qüestió de donar o no exemple, que no confonguen, és una qüestió mols més profunda i important, es tracta  d’una qüestió ideològica!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook