Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 28
  Abril
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (XLVIII)

  Una de futbol. Es necessita ser molt papanatas, prepotents i pretensiosos, manifestar, com fa la premsa carpetovetónica, que la parella de centrals del Reial Madrid de futbol és la que està més en forma (res més que) del món. Ramos, lateral reconvertit en central, té unes limitacions evidents a l’hora de traure el baló amb sentit i més d’una vegada perd la posició, circumstancia aquesta que al Madrid en jugades a baló parat li han costat més d’un gol. I de Pepe que anem a dir! Aquest jugador perteneix a una tradicional corrent de centrals (que presumien que si passava el baló no passava el jugador o viceversa) als que la paraula durs els queda molt blana i que sols poden jugar amb assiduïtat perquè ho fan amb el Madrid. Em refereix, per exemple, a jugadors com Benito, De Felipe o Zunzunegui (entre altres). En tot cas, al meu entendre, aquest jugador Pepe, després de la lamentable agressió que va fer a un jugador del Getafe, quedà inhabilitat per a ser anomenat jugador de futbol. Qualsevol cosa menys això!

  Em molesta profundament (igual és un trauma  generat amb el franquisme que, sempre, per a referir-se a València deia “el Levante feliz”) el fet que quan es refereixen als valencians ens diguen “levantinos”. Sol cal llegir les cròniques esportives dels dilluns per comprovar aquesta asseveració, sobre tot, les de la prensa carpetovetònica. Caldria que, des d'ací, almenys aquells periodistes que es senten valencians i no “levantinos” respongueren en les seues cròniques anomenant als de la meseta “centrinos”. Els vendria molt bé ja que es creuen el “centre” de tot el que ocorreix a l’Estat. Els passa igual que als estatunidencs que a totes les competicions que organitzen les denominen “campionats del món” perquè, en definitiva, ells són el món i la resta uns perifèrics als quals sols els cap l'obligació de l'aplaudiment general.

  Per últim, una de basket. El Valencia Basket Club va a la capital dels “centrinos” i els guanya donant una lliçó de basquet, circumstancia aquesta gens fàcil, ja que aquests “centrinos” no estan acostumats a perdre - en realitat fins aquest moment no havien perdut cap partit en la lliga regular - i la premsa “centrina” en lloc de ressaltar la victòria del València sobre el líder, parlen de “derrota èpica” dels “centrinos”. Deuen tindre un melic descomunal de tant mirar-lo!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook