Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 20
  Octubre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El puntxò (XVIII)

  La veritat és que, després dels dies que han passat des de la tragèdia de “Lampedusa” hom no troba paraules per expressar el que sent, tant s’ha dit ja! Hom recorda que aquest són morts que coneguem, però quants seran els que no podem comptar perquè no sabem que moren? Aquesta és la gran tragèdia! Com deia fa poc un periodista americà especialitat amb la tragèdia dels que viuen al ex-món (que estan fora del món i sols compten per a ser comptats com a morts) el món (ell acusava a l'ONU), és a dir, tots, actuem amb una gran hipocresia perquè sense el concurs dels països desenrotllats el que passa a l’Africa, i la resta del ex-món, no podria donar-se mai!
  Conec a gent que sap més de la política andalusa, sobretot, de l’escàndol dels ERE’s que de la política que es fa al País Valencià, sobretot, dels escàndols de corrupció que es donen per aquests llars. Evidentment, aquesta circumstancia, no és una casualitat doctrinària o ideologia, encara que hi haja un gran component d’aquesta circumstància, sinó que, fonamentalment, té molt a veure en un treball soterrat d’uns quants mitjans d’informació local (sobretot, els de caràcter públic) tremendament sectari i partidista.
  Per últim, simplement em pregunte perquè ser nacionalista espanyol és una cosa sensata, de trellat, bona i desitjable, i, per altra banda, ser nacionalista català o valencià és una cosa insensata, negativa, rebutjable i empobridora? On està escrit? Quines són les regles i les condicions per a fer la distinció entre els nacionalismes “bons” i els nacionalistes “roïns”?
  Malgrat el dit, el més rebutjable de tot, i del que cal fugir, és convertir el nacionalisme en ideologia, això és el que feren els nazis!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook