Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 23
  Enero
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (XXXIII)

  És una gran notícia pel que fa referencia als afectats i familiars, així com per a la valoració ciutadana de la mateixa Justícia, que és reòbriga la investigació de l’accident del Metro a València. Sobretot, he sentit satisfacció per l’argument dels magistrats que ningú deu ni pot tindre la sensació d’indefensió. El mal és que es necessiten drames tan greus com aquest perquè la justícia siga capaç de recular sobre les seues actuacions! Per últim, un reconeixement al professor de Dret Penal de la Facultat de de València, D. Vicent Baeza, advocat de l’Associació de Víctimes del Metro (què vesprades més bones vaig passar amb les seues classes de Dret Penal, part especial, on de forma maxacona ens repetia que el fonamental era el dret penal processal!)

  Per altra banda, aquesta mateixa justícia es nega a protegir a les víctimes i familiars del genocidi (més de 110.000 persones) del franquisme, al·legant que amb la llei d’amnistia totes les responsabilitats penals quedaren prescrites. Però, tard o prompte, igual que ha ocorregut amb l’accident del Metro, es farà justícia, que ningú ho dubte! En aquest cas la qüestió radica en què tots o la gran majoria, incloent els jutges que intervingueren en el mateix, hagen desaparegut. M’explique. En la Justícia no s’ha produït, com ha passat en altres àmbits dels poders de l’estat, un canvi democràtic, els mateixos jutges que aplicaven les lleis repressores franquistes són els que apliquen les lleis de la democràcia, com no van a emparar aquesta llei de l’amnistia!
  Acció Cultural ha deixat d’emetre, a conseqüència d’una amenaça del Ministeri d’Industria d’imposar-li una multa d’1 milió d’euros, les emissions de Catalunya Ràdio y Catalunya Informació (ja fa temps que ens prohibiren veure TV3, perquè en un dels seus programes es fotien de Camps a causa del cas dels trages). Menys mal que aquests polítics es diuen i presumixen de ser lliberals i, sobretot, de complir i ser defensors de la Constitució Espanyola. En altre temps, i en altres països, açò es diria censura crua i pelada, però ja se sap, la por o el temor és un dels motius pel que les persones, siguen de la condició que siguen, actuen. Ja ho deien els grecs 500 anys abans de Crist. A veure si el virus independentista s’inocula en els valencians i fem el muntó secessionista més gran!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook