Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCI)

  He estat uns dies de festa i el món s'ha desvariat. Alguns ciutadans de EEUU entre un friki ataronjat i una dona han preferit com a president al primer. Supose que la causa és que viuen tan amargats que volen convertir la CASA BLANCA en una passerella permanent de misses.

  En tot cas, anem a veure si la molt objectiva premsa ultracentrista "espanyola" li dóna el mateix tractament a les mesures, que segur que prendrà, "excèntriques" (per qualificar-les, de moment, d'alguna manera) que li donaven a les del govern bolivarià de Veneçuela.

  Per cert, si el sistema electoral de EEUU estigués en qualsevol altre país, d'aquests que estan en el punt de mira dels ultracentristes, no dubten en què el qualificarien de no democràtic.

  Per altra banda, resulta molt curiós com des d'un primer moment s'imposà una idea del perquè ha guanyat aquest senyor i, com micos, s'ha repetit fins a la sacietat (jo no ha vaig a repetir).

  Malgrat tot, personalment crec que allò que realment l'ha perjudicat seriosament a Hillary Clinton és el fet de ser dona. Circumstància aquesta que ha sigut molt poc destacada pels analistes, possiblement, perquè el masclisme està tan incrustat als gens de la societat que no arriba a percebre les seues reals conseqüències.

  Per últim, apuntar, ja que m'agradaria donar-li un tractament més extens, que molts dels expedients individuals dels valencians víctimes de la repressió de la Dictadura que hi ha a Madrid estan en un estat lamentable (pareix ser que en un determinat moment es banyaren) i, si no es prenen mesures de forma ràpida i contundent, acabaran per no poder examinar-se. Hui ja hi ha documents il·legibles!

  Segons he pogut comprovar no hi ha cap voluntat per part del govern central per posar els mitjans per conservar-los ja que, per exemple, seria necessària la seua digitalització ja!. És fa molt necessària l’actuació de la Generalitat front al govern central si es vol salvar la memòria d’aquests fets històrics.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook