Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCII)

  "El silenci no menteix" John Berger.

  Resulta contradictori (a vegades pense que és un sentiment individual) el comportament del temps, en hivern, per l'absència del sol, els dies es fan interminables, però, malgrat tot, les setmanes passen que volen! En tot cas, espere que algun dia es deixí sense efecte aquesta mania que tenen d'obligar-nos a patir un horari en estiu i altre en hivern. Quan deixaran d’actuar amb tanta malsana intenció!

  Si tenen ocasió, no sé si s'estrenarà a València, vagen a veure l'última pel·lícula de Ken Loach, "Jo, Daniel Blake". De moment no he vist que ho hagen fet, però estic segur que durarà poc en cartellera. Pareix el testament "cinematogràfic" de Ken Loach (aleshores té 80 anys), encara, que tots aquells que l'admirem, esperem que no sigui així.

  Què tindran les "elèctriques", amb independència de la seua capacitat "natural" d’atracció energètica, per atraure a tants polítics? Segur que el fet de tindre (és una suposició meua, malgrat tot no estaria mal que ho aclariren) la llum gratis no ho serà. Pot resultar demagògic pensar o dir que és una forma de pagar favors "polítics"? No ho sé, però els comptes de resultats d'aquestes empreses no pareixen ressentir-se amb les crisis i, malgrat totes les voluntats mostrades d'incrementar la competència en el mercat de la llum, el que sí existeix (i s'aprofundeix cada dia) és un oligopoli d'unes quantes empreses que fan i desfan!

  Fa poc vaig sentir una paraula que m’impactà (i emocionà) atribuïda a Luis Buñuel. Aquest es referia als exiliats polítics com a “transterrados” (no m’atreveix a traduir-la, perquè no sé voldria alterar el seu contingut). Em pareix que la mateixa conté una força expressiva impressionant. Va ser el dia que els estatunidencs elegiren a D. Trump l’ataronjat i igual estava un poc alterat emocionalment!

  Per últim, vull tornar a insistir en el mal estat que estan, que a curt termini es pot tornar en una situació irreversible, els expedients dels represaliats pel franquisme al acabar el conflicte militar (1936 - 1939) i que es troben al Ministeri de Defensa en Madrid en el seu Arxiu General i Històric. La Generalitat deuria actuar amb urgència ja que es imprescindible la seua digitalització i “madrid” no té cap interès (no així el personal que allí treballa)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook